Més drets per a les persones amb paràlisi cerebral

L’APPC Tarragona inaugurarà el 2020 un nou centre amb 60 places residencials.

Les persones amb paràlisi cerebral han reclamat més protecció dels seus drets i de la seva llibertat. Amb motiu del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, que es va celebrar el 6 d’octubre, aquest col·lectiu va llegir un manifest comú a la seu de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona (APPC Tarragona), un text impulsat per ASPACE on els pacients denuncien la discriminació que pateixen, especialment per la ignorància de les seves necessitats especials i la incomprensió  de la seva discapacitat.

“A Espanya hi ha 120.000 persones amb paràlisi cerebral. El 80% tenim grans necessitats d’ajuda i acompanyament i totes hem de lluitar amb un entorn que ens exclou”, van afirmar des de la lectura del manifest. Precisament, el text es reafirma en la idea que les persones amb paràlisi cerebral són víctimes d’una discriminació social injustificada i que no tenen la possibilitat de prendre decisions pròpies. De la mateixa manera, han lamentat la manca de suport en centres educatius ordinaris així com la manca d’accés a espais públics i a activitats culturals i d’oci.

En aquest sentit l’APPC Tarragona, coneguda com La Muntanyeta, treballa per garantir més drets a les persones amb paràlisi cerebral. L’any 2020 l’entitat inaugurarà un nou centre amb 60 places residencials. La Muntanyeta està rehabilitant l’antic institut de Bonavista per construir noves instal·lacions. Un cop finalitzi, l’increment de places serà de 37 respecte les 23 actuals i passarà de tenir 32 de centre dia a 50. “Les obres avancen a bon ritme i es preveu que finalitzin al llarg del 2020”, ha afirmat Alba Porta, responsable de comunicació i captació de fons de l’entitat.

 

Més de 800 persones a l’11a marxa solidària

Coincidint amb el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, l’APPC Tarragona va celebrar l’onzena caminada solidària amb més de 800 persones assistents. “Calculem que tenim el suport de gairebé un miler de persones, i això és extraordinari”, ha valorat Josep Perelló, del Grup Excursionista Amics de La Muntanyeta, que any rere any organitza la marxa.

De 9 a 13h les persones participants van recórrer la costa tarragonina des del Balcó del Mediterrani fins a la Muntanya de Sant Pere. Durant la caminada hi va haver una actuació del DJ Abadia i com a novetat tots i totes les participants van poder manifestar el seu suport a les persones amb paràlisi cerebral en un arbre dels drets on tothom hi ha pogut deixar el seu missatge.

Font: Xarxanet.org