Més de sis-centes piscines solidàries amb el ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’

La data clau de la campanya per recollir fons per lluitar contra aquesta malaltia neurodegerativa és el diumenge 10 de juliol. Però hi ha convocatòries al llarg de tot el mes.

L’acte central del ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ se celebra aquest any el diumenge 10 de juliol Maials (Segrià). Allà hi haurà la remullada de persones conegudes i d’autoritats que donen suport a la campanya, alhora que es remullaran moltes persones més en actes solidaris en moltes altres piscines d’arreu del país. Aquest any el llistat d’adhesions arriba a sis-centes piscines de barris, pobles i ciutats. En totes es farà el simbòlic salt conjunt a l’aigua de cada any.

Com ja és habitual, organitzat per la Fundació Esclerosi Múltiple, a més de la remullada hi haurà activitats aquàtiques i jocs infantils durant tot el matí en les piscines que s’hi ha adherit. Així com la possibilitat de comprar productes de la campanya. L’objectiu és aconseguir fons per poder-los destinar a investigar per lluitar contra aquesta malaltia neurodegenerativa.

Sensibilitzar sobre la malaltia

El ‘Mulla’t’ es va celebrar per primer cop el 17 de setembre del 1994 en una setantena de piscines. És una campanya que sempre mobilitza moltes famílies i té la doble vessant: recollir diners per investigar i millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen la malaltia, però també sensibilitzar sobre la seva existència i sobre què significa i què comporta.

Tot i que el ‘Mulla’t’ se celebra el 10 de juliol a la majoria de piscines de Catalunya en aquest llistat hi ha dates i horaris actualitzats, perquè hi ha convocatòries al llarg de tot el mes.

A més, hi ha altres maneres de solidaritzar-se amb les persones malaltes i col·laborar amb la campanya: es pot fer voluntariat a les piscines per organitzar el salt simbòlic o vendre els productes del ‘Mulla’t’, com ara samarretes, tovalloles, bosses, necessers o gorres.

També es pot fer un donatiu que es destinarà a oferir els serveis de neurorehabilitació per aturar l’impacte de la malaltia així com a la recerca o es pot fer un Bizum al 03128.

La imatge d’aquest 2022, tant per als cartells com per als productes, ha estat dissenyada altruistament per la il·lustradora Anna Grimal. Grimal va estudiar a la Massana i va fer un Erasmus a Bèlgica. Establerta a la Costa Brava ha treballat per diferents empreses i mitjans de comunicació. Per dissenyar la imatge del ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ explica que ha estat molt feliç, perquè les activitats aquàtiques l’enamoren. “Dins de l’aigua un se sent lliure, amb plenitud. L’aigua calma i cura algunes malalties i això m’ha inspirat”, afirma.

Font: Xarxanet

Afegeix un comentari nou

El vostre nom FCVS