Més de 600 piscines de Catalunya es mullaran de solidaritat per l’esclerosi múltiple infantil

El ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ celebra els 25 anys consolidant-se com un dels actes més multitudinaris del territori.

El ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ està d’aniversari. Novament, més de 600 piscines i clubs nàutics de tot Catalunya obriran les seves portes perquè tothom pugui mostrar la solidaritat cap a les persones que pateixen esclerosi múltiple (EM). Enguany, pels 25 anys de vida de la festa solidària la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) ha posat l’accent en l’EM infantil. Segons dades aportades per la mateixa organitzadora, entre un 3 i un 10% de les persones que es diagnostiquen cada any amb la malaltia són nens i nenes.

El denominador comú de totes les piscines que col·laboren amb el ‘Mulla’t’ és el salt conjunt a l’aigua en el qual participen més de 100.000 persones com a símbol de solidaritat. A més, els espais aquàtics oferiran activitats lúdiques i festives. En aquest sentit, la FEM ha habilitat un mapa interactiu al seu web des d’on es poden consultar les diferents piscines i les activitats que s’hi faran. Amb tot, una de les sorpreses de la jornada serà un flash-mob que convidarà a tothom a mullar-se per l’esclerosi múltiple. Un altre acte destacat, que es farà a Banyoles, és una marxa solidària al voltant de l’Estany que tindrà una ruta de 6km.

Durant els 25 anys d’història la festa per l’esclerosi múltiple ha viscut ajornaments per pluja, estrenes de piscines olímpiques, canvis d’imatge gràfica dels cartells, etc. Així doncs, la voluntat de la campanya és seguir cridant a la mobilització social i per això actualment cerquen piscines que vulguin adherir-se a l’edició del 2018.

L’acte central es farà a Barcelona, concretament a la platja de Sant Sebastià el diumenge 8 de juliol de 7 a 12h del matí. Per aquest motiu, la FEM ha llençat una crida de voluntariat per fer una tasca específica: reservar un passadís entre el Club Atlètic Barceloneta i la platja a la qual accediran els padrins de la campanya. L’equip de voluntariat rebrà una tovallola del Mulla’t i un para sol que es donarà per cada dues persones per protegir-se de la llum solar. En total, l’objectiu és aconseguir 1.200 persones voluntàries.

Tots els fons recaptats aniran destinats a l’esclerosi múltiple infantil. Segons dades de la FEM hi ha fins a 7.500 persones a Catalunya que conviuen amb la malaltia. Amb el ‘Mulla’t, doncs, es donarà visibilitat una realitat sovint relegada a un segon pla i serà una manera de sensibilitzar sobre la defensa dels drets de les persones amb EM. La campanya compta amb el suport de diferents patrocinadors com l’Obra Social la  Caixa, la Diputació de BarcelonaDipsalutNACEX o Novartis.

Font: Xarxanet.org