Més de 2.300 entitats participen en ‘El Panoràmic’ 2017

En aquesta edició, l’informe aporta novetats respecte als anys anteriors, tant pel que fa a canvis metodològics com de continguts.

‘El Panoràmic’ 2017 ja és una realitat. L’informe, presentat al Reial Centre Artístic de Barcelona, aporta novetats respecte als anys anteriors, amb canvis metodològics i de continguts. En destaquen els capítols destinats a anàlisis específiques de programes de voluntariatequitat de gènereparticipació i de la realitat de la base social a les entitats. A més, s’ha posat un nou focus d’atenció en la diferenciació entre les associacions de base i la resta d’organitzacions. En total, la recerca ha comptat amb 2.300 respostes per part d’entitats i organitzacions no lucratives representades en les 8 vegueries del país.

Les entitats impulsores del projecte, el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB), la Fundació Pere Tarrés, la Fundació Ferrer i Guàrdia i l’Observatori del Tercer Sector han dut a terme un treball de camp que ha durat 4 mesos. Entre les dades, destaca el fet que Catalunya compta amb més de 23.000 entitats actives, que el percentatge de dones que participen en la base social de les organitzacions és superior al 50% i que el grau d’implicació majoritari és de persones associades inactives. Pel que fa a les fonts de finançament, la principal són els recursos propis, especialment en les entitats de menor envergadura, mentre que només el 43% de les organitzacions disposen de mecanismes de valoració per a les persones participants a les activitats.

En la presentació de l’informe, Marc Viñas, Subdirector General de Cooperació Social i Voluntariat de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya va posar de manifest que “el Govern ens sentim part d’aquest projecte perquè en la seva forma de ser ens hi sentim molt còmodes”. També va afegir que “El Panoràmic és una eina interessant tant pel què com pel com, amb una metodologia molt professional i un treball de qualitat“. En nom de l’Ajuntament de BarcelonaFernando Pindado va afirmar que “les associacions són una arma carregada de futur” per concloure que “tenir termòmetres per saber la temperatura del sector és clau”.

Descàrrega de l’informe aquí

Font: Xarxanet.org