Màster universitari en línia de Treball Social Sanitari

La UOC proporciona una formació pionera especialitzada en l’àmbit de l’assistència sanitària i la salut

La Universitat Oberta de Catalunya ha creat el màster universitari de Treball Social Sanitari, el primer i únic centrat en l’àmbit de la salut que ofereix una formació reglada en resposta a la demanda professional.

Els nous models de gestió clínica i treball interdisciplinari han transformat el paradigma de l’atenció psicosocial. Tanmateix, mentre altres professionals de la salut, tenen una àmplia oferta formativa, els treballadors i treballadores socials sanitaris no en tenen i en molts casos exerceixen de manera autodidàctica. 

El màster, que començarà a inicis de març i ja té oberta la matrícula, permet que l’estudiant adquireixi el coneixement teòric i pràctic, així com les competències i habilitats, per garantir una assistència de qualitat, un bon diagnòstic social sanitari i la capacitat de dissenyar un pla d’intervenció adequat.

El programa aprofundeix en tots els vessants de l’atenció psicosocial, que considera les vivències tant de les persones malaltes o en risc d’emmalaltir com de les famílies o persones properes, el seu entorn, les emocions que genera la malaltia, les dificultats laborals, la dependència, etc.

L’estudiant serà capaç d’exercir des d’un nou rol professionalitzat i mantenir una relació horitzontal amb altres professionals que formen part de l’equip d’atenció sanitària; en definitiva, desenvolupar la seva funció d’acord amb les exigències del sistema sanitari del segle XXI.

Perfil

El màster universitari de Treball Social Sanitari de la UOC s’adreça a treballadors que vulguin exercir en l’àmbit sanitari des d’un doble vessant: el primer, l’acció de prevenció i assistència als malalts i les seves famílies, i el segon, la gestió i planificació dels centres que els atenen.

Per això, per a cursar aquest màster cal haver completat algun dels estudis universitaris espanyols o expedits per una institució d’educació superior de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior: la Diplomatura de Treball Social o el Grau de Treball Social.

Més informació