Marató de Donants de sang 2.0 de Catalunya

El Banc de Sang i Teixits comença l’any amb la Marató de Donants de sang 2.0 de Catalunya. T’anima a reservar hora i donar sang del 16 al 23 de gener. Si no pots donar sang, pots fer-ne difusió a les xarxes socials!

Cada tres segons algú necessita sang a Catalunya i cada cop que una persona dóna sang pot salvar tres vides. Després de les festes nadalenques, però, les reserves de sang queden sota mínims. Per això, el Banc de Sang i Teixits organitza cada mes de gener una marató de donació de sang. Des del 2013 aquesta iniciativa ha esdevingut 2.0 i està acompanyada per tota una campanya online per generar consciència i animar la gent jove a esdevenir donant.

De fet, els i les joves seran els protagonistes d’aquesta edició de la marató. S’encarregaran de dinamitzar les xarxes socials per aconseguir mobilitzar els 7.000 donants de sang que es calcula que caldran per recuperar les reserves després de les festes de Nadal.
Sota el lema “Donar sang et fa gran. Comparteix la teva sang!”, la Marató de Donants de sang 2.0 de Catalunya es realitzarà del 16 al 23 de gener, als principals hospitals del país i a la Torre Agbar de Barcelona. A través del seu lloc web anima a la ciutadania a reservar hora i lloc per anar a donar sang durant aquella setmana.

Poden donar sang les persona que tingui entre 18 i 65 anys i pesin més de 50 quilos. Es recomana que les dones ho facin un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, ha de passar un mínim de dos mesos.
Si has donat sang fa poc, estàs embarassada, et fan molta por les agulles o no pots donar-ne per alguna altra raó, la marató no et deixa fora. T’anima a fer córrer la veu i donar a conèixer la iniciativa a través de les xarxes socials. Amb un tuit, una compartició al Facebook, una foto… també pots col·laborar amb la marató!