Manifest de la FCVS a favor de l’acollida de refugiats

La FCVS fa una crida a les institucions catalanes i la societat civil a fer de Catalunya un lloc d’acollida per als refugiats, bastint una xarxa solidària que compti amb el suport del voluntariat, i insta al Parlament de Catalunya a que rebutgi l’acord de la UE amb Turquia.

 

La FCVS, que interactua avui amb 347 seus d’entitats a Catalunya, les quals representen a 286 entitats membres, i que engloba més de 75.000 persones voluntàries:

 MANIFESTA

Que la guerra, la persecució política, la fam i les condicions de vida inhumanes estan obligant la gent a abandonar els seus països d’origen. Alguns fan via cap a Europa i a les fronteres de la UE estan sent tractats com a enemics. Centenars de milers de persones, la gran majoria, ciutadans sirians, però també afganesos, eritreus, sudanesos i iraquians travessen Europa en un periple molt llarg des de Turquia fins a Alemanya.

Que durant el darrer any la Mediterrània ha esdevingut una fossa comuna de milers de persones que fugien del seu país. Les dones i nens suposen el 60% de les persones desplaçades que s’han vist obligades a fugir.

Que Espanya es situa a la cua dels països acollidors mentre endureix les seves polítiques d’immigració i utilitza la seva influència per tancar fronteres. Una situació avui ja dramàtica per als milers de persones de diferents nacionalitats que són a casa nostra i que, mentre esperen que se’ls reconegui l’estatut de refugiat, superen amb escreix les poques places d’acollida que ofereixen les diferents administracions.

 

FA UNA CRIDA

Perquè les institucions catalanes i la societat civil afrontem la situació amb valentia i fem dels nostres municipis un lloc d’acollida per als refugiats. Cal bastir una xarxa solidària que compti amb el suport del voluntariat organitzat per a les persones que cerquen refugi.

Perquè el Parlament de Catalunya rebutgi l’acord darrer de la UE amb Turquia i vetlli pel compliment dels Drets Humans.

Descarrega’t el manifest