L’ONCE busca persones voluntàries per donar suport a persones amb discapacitat visual

L’organització ofereix diversos programes de voluntariat per tal de recolzar a les persones afiliades en determinades tasques de la seva vida diària.

L’ONCE de Catalunya està cercant persones voluntàries, principalment a Barcelona, Girona, Valls, Granollers, Tortosa, Vendrell i Vilanova i la Geltrú, per tal de formar part dels seus programes de suport a les persones afiliades a l’organització en tasques que són difícils d’executar amb una discapacitat visual greu.

En l’últim any, més de 2.000 persones van formar part del Voluntariat de l’ONCE i gràcies a la seva col·laboració, es van dur a terme un volum de 38.833 accions. Aquestes persones van formar part dels diversos programes que ofereix l’organització a través dels quals es pot ajudar a les persones usuàries en la realització de determinades tasques, ja sigui de la seva vida diària, activitats d’oci o esportives.

A més, l’ONCE també ha posat en marxa un projecte adreçat a persones amb sordceguesa, del qual s’han beneficiat en l’últim any 160 persones amb aquesta doble discapacitat, que arrenca amb una formació específica que garanteix la comunicació d’aquestes amb les mateixes persones voluntàries i el seu entorn.

Programes per a totes les necessitats

El voluntariat ONCE es divideix en cinc programes de voluntariat adreçats a millorar la qualitat de vida de les persones cegues:

  • Programa d’acompanyament: es dona suport en els diferents desplaçaments, assistència a consultes mèdiquesgestions administrativescompres, passejos, entre d’altres.
  • Programa d’accés a la informació: va dirigit a ajudar puntualment als afiliats amb dificultats per accedir a la informació impresa en documents, emplenament d’impresos, lectura de correspondència i documents privats o amb les noves tecnologies.
  • Programa esportiu: es facilita la pràctica esportiva, grupal o individual, de les persones cegues en diferents activitats i a tots els nivells. Es col·labora en l’accés a instal·lacions esportives i es faciliten indicacions i referències necessàries en entrenaments i proves.
  • Programa cultural-recreatiu: es recolza la participació de persones cegues o amb deficiència visual en activitats culturals i recreativesgarantint així que l’oci i la cultura siguin molt més accessibles.
  • Programa dexperiència professional: les persones voluntàries donen suport amb la seva experiència sociolaboral a aquelles persones que comencen el seu camí professional en el mateix lloc o sector per al qual la persona voluntària està qualificada.

Font: xarxanet.org