El president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, demana actuar per aconseguir “festes amables” i seguretat per a les persones LGTBI en l’àmbit de l’oci.
L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha demanat un protocol per evitar les discriminacions en els festivals de cultura, música i oci. En declaracions a mitjans en el marc del festival Brunch In a Barcelona, el president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, ha afirmat que és necessari un protocol de “festes amables” a la ciutat per posar l’accent contra l’odi. “Creiem que la seguretat de les persones LGTBI ha d’estar garantida en l’àmbit de l’oci”, ha afirmat Rodríguez.
L’associació ha començat a treballar el protocol al metro i, segons han afirmat, ja han mantingut converses amb l’Ajuntament de Barcelona per abordar la realitat de les violències contra el col·lectiu. Rodríguez ha volgut destacar sobretot el dret d’admissió als festivals de les persones transsexuals després de les múltiples denúncies que hi ha hagut a la ciutat, segons va explicar ahir diumenge a l’edició del festival de música electrònica.
Segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN), un total de 308 persones han visitat fins ara el punt d’atenció del Brunch In aquest 2019. L’any passat, durant el mateix període, ho van fer 93. Gairebé un 90% de les tasques fetes en aquest punt són de sensibilització a les persones assistents al festival. Un 6,6% es correspon a l’atenció a les persones i un 4,8% són intervencions.
La coordinadora del punt d’atenció LGTBI, Francisca Cifuentes, ha informat en declaracions a ACN que no totes les intervencions estan relacionades amb la violència masclista o l’LGTBIfòbia, sinó amb baralles, crisis d’ansietat i consum de drogues, principalment.
El Brunch In és un festival que, diumenge rere diumenge, obre les seves portes a famílies i grups d’amics i amigues amb sessions en directe, tastets gastronòmics, la presència d’estrelles internacionals i activitats pensades per al públic infantil.
Font: Xarxanet.org