Llum verda a l’avantprojecte de la llei de foment de l’associacionisme

La iniciativa serviria per enfortir el sector del voluntariat amb més eines i recursos, promoure els seus valors i simplificar els processos administratius. 

El Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya (CAVC) ha aprovat per unanimitat la tramitació de l’avantprojecte de Llei de foment de l’associacionisme, un cop incorporats els acords presos en la sessió extraordinària del CAVC, del passat 12 de juliol, i que serviria per enfortir el tercer sector des de l’impuls de polítiques públiques.

La llei que regularia i promouria l’associacionisme i el voluntariat passarà per votació al consell executiu en les properes setmanes.

L’acord culmina un procés iniciat fa un any i mig amb les sessions territorials del III Congrés de l’Associacionisme i el Voluntariat, coordinat per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

L’avantprojecte de llei sorgeix d’un mandat de la Llei del Voluntariat de 2015 i preveu l’impuls de polítiques governamentals per promoure i beneficiar les associacions, les entitats més vulnerables.

La norma també vol regular la coordinació de les administracionscatalanes en el disseny i implementació d’accions de foment. També incorpora mecanismes de simplificació administrativa i fixa les bases de properes iniciatives legislatives en l’àmbit fiscal i el mecenatge de les entitats.

Ja pots consultar l’avantprojecte de Llei de Foment de l’Associacionisme

Font: Xarxanet.org