L’hospital de Palamós busca persones voluntàries per realitzar acompanyaments

El programa de voluntariat social a l’hospital es va engegar l’any 2009 i actualment compta amb 25 voluntaris d’entre 19 i 80 anys.

Les persones voluntàries compleixen un gran paper dins el món sanitari. En molts casos esdevenen un suport afectiu i de proximitat vital per a les persones ingressades i contribueixen a donar resposta a les necessitats que no són de caràcter sanitari dels pacients i de les famílies. Per aquest motiu, el programa de voluntariat de l’hospital de Palamós està realitzant una crida de voluntariat per tal de comptar amb més persones per realitzar els acompanyaments als pacients de l’hospital. Els destinataris del programa valoren molt positivament els moments de companyia i conversa que els ofereixen els voluntaris i això ajuda a millorar el seu estat d’ànim.

Les persones voluntàries de l’hospital realitzen dues tasques. La principal és l’acompanyament a les persones ingressades a les plantes d’hospitalització, als pacients en tractament d’hemodiàlisi i l’entreteniment als nens ingressats a la planta de pediatria. L’altra tasca és l’organització d’activitats com per exemple: l’elaboració de roses de paper o de punts de llibre per Sant Jordi, o de targetes de felicitació per Nadal, que després es distribueixen entre els pacients. També col·laboren amb el projecte ‘Receptes de lectura’, un servei de préstec de llibres i revistes.

Tots els voluntaris del programa dediquen el seu temps segons les seves possibilitats, per tant, qualsevol persona pot adaptar el seu horari al voluntariat hospitalari. L’entitat compta amb voluntaris actius que tenen un horari fix, amb un màxim de 4 a 6 hores setmanals, i voluntaris col·laboradors que hi participen segons la necessitat del moment. També n’hi ha que es dediquen només a les activitats de treballs manuals (targetes de felicitació per Nadal, roses per Sant Jordi, etc.).

Les persones interessades a fer voluntariat social a l’hospital de Palamós poden trobar els díptics d’inscripció a les diferents dependències de Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà. També poden formalitzar les inscripcions mitjançant el lloc web omplint el següent formulari, trucant al telèfon 972 600160 o mitjançant l’adreça de correu electrònic: voluntariat@ssibe.cat. 

Previ a la incorporació del voluntari o voluntària, Sandra Medina, treballadora social i coordinadora del voluntariat, realitzarà una entrevista personal on valorarà l’experiència de la persona però prevaldrà l’actitud i les ganes de participar. Una vegada la incorporació sigui efectiva, abans de començar a fer acompanyaments, els nous voluntaris realitzaran una formació amb els voluntaris més veterans, acompanyant-los diverses vegades durant les visites.