Les periodistes Elisenda Colell i Elena Freixa al capdavant de l’última sessió del 4t Cicle de Comunicació Social

A la trobada s’oferiran tècniques i recursos per enfortir la relació de les entitats socials i els mitjans de comunicació  

La sessió ‘Com millorar la relació amb els mitjans de comunicació’ posarà la cirereta al Cicle de Comunicació Social que organitza la FCVS i que arribarà, el pròxim 5 d’octubre, al final de la seva quarta edició. En aquesta ocasió, les periodistes Elisenda Colell i Elena Freixa, compartiran tècniques i recursos per impulsar la presència de les entitats als mitjans informatius.

Les entitats socials treballen per tal que les seves novetats apareguin en els mitjans i que aquests facin d’altaveu per difondre continguts rellevants com activitats, campanyes, estudis de l’àmbit… Tanmateix, no sempre s’aconsegueix generar en els mitjans la visibilitat i la presència esperada.

Per tal de conèixer les claus per desenvolupar una bona estratègia comunicativa que permeti que les informacions de les entitats es publiquin en els mitjans de comunicació, les periodistes Elisenda Colell i Elena Freixa aproparan tècniques i recursos per enfortir la relació amb els mitjans i ajudar a convertir-los en aliats que impulsin la comunicació corporativa de les entitats.

Elisenda Colell

Periodista a la secció de societat d’El Periódico de Catalunya, especialitzada en l’àmbit de les desigualtats i l’exclusió social des del desembre del 2018. Encara que va començar a fer reportatges explicant la vulnerabilitat social a la redacció d’informatius de la Cadena Ser a Catalunya el 2015. Ha crescut i après a la premsa i ràdios locals de Molins de Rei, Sant Cugat del Vallès i Sant Boi de Llobregat.

Elena Freixa

Periodista de l’ARA des del 2010, l’any de fundació del diari. Fa sis anys que coordina la secció de Societat, que toca àmbits tan diversos com l’educació, la salut, els drets socials, l’habitatge o les informacions sobre tribunals i successos. S’ha especialitzat des de fa pocs anys en temes de medi ambient i crisi climàtica i els seus efectes a Catalunya. La seva primera etapa a l’ARA i els seus inicis a l’agència Europa Press van ser en el periodisme econòmic especialitzant-se, entre d’altres, en un àmbit molt social: el de les relacions laborals.

Inscripcions

La sessió tindrà lloc en format virtual el pròxim 5 d’octubre de 10 a 11.30 h.

Les inscripcions s’han de fer a través del formulari en línia

S’adreça a les persones tècniques dels departaments de comunicació d’entitats socials i aquelles que, tot i no ser expertes en comunicació, han assumit algunes tasques d’aquest lloc de treball o tenen interès per la temàtica.

La sessió té un preu de 5 euros per a entitats federades i 10 euros per a no federades que inclou el material que es compartirà i el vídeo de la formació.

La trobada es durà a terme a través de la plataforma Teams.

(Data límit d’inscripció: 3 d’octubre)

Què és el Cicle de Comunicació Social

La Federació Catalana de Voluntariat Social organitza el 4t Cicle de Comunicació Social amb la celebració de quatre webinars formatius que versaran sobre diferents temàtiques del camp de la comunicació social i oferiran eines per millorar la difusió de les informacions de les entitats.

El Cicle és una iniciativa de la FCVS que va néixer el 2020 durant l’esclat de la pandèmia per tal d’impulsar la relació de les entitats i els mitjans de comunicació. Davant la bona acollida, la FCVS ha volgut seguir fomentant la professionalització del bon periodisme entre les entitats amb la celebració de noves edicions del Cicle de Comunicació Social.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (Agenda 2030):
 • Icono ODS 1. Fi de la pobresa
 • Icono ODS 2. Fam zero
 • Icono ODS 3. Salut i benestar
 • Icono ODS 4. Educació de qualitat
 • Icono ODS 5. Igualtat de gènere
 • Icono ODS 6. Aigua neta i sanejament
 • Icono ODS 7. Energia assequible i no contaminant
 • Icono ODS 8. Treball digne i creixement econòmic
 • Icono ODS 9. Indústria, innovació i infraestructures
 • Icono ODS 10. Reducció de les desigualtats
 • Icono ODS 11. Ciutats i comunitats sostenibles
 • Icono ODS 12. Producció i consum responsables
 • Icono ODS 13. Acció pel clima
 • Icono ODS 14. Vida submarina
 • Icono ODS 15. Vida de ecosistemes terrestres
 • Icono ODS 16. Pau, justícia i institucions sòlides
 • Icono ODS 17. Aliances per a aconseguir els objectius

Aquesta activitat compta amb el suport de: