Les gorres solidàries amb el càncer tornen a Montblanc

La plaça Sant Francesc serà protagonista d’un ventall d’activitats en solidaritat amb els infants que pateixen una malaltia oncològica

La gorra ja s’ha convertit en sinònim de solidaritat. I és que el ‘Posa’t la Gorra’ és, sense dubte, un dels esdeveniments festius i altruistes més consolidats de territori. Montblanc, precisament, serà testimoni d’una segona edició que omplirà la plaça Sant Francesc de diverses activitats com dinars, concerts, teatre, festa de l’escuma, tallers i pintacares, etc.

L’1 de setembre la capital de la conca de Barberà s’omplirà de les gorres dissenyades per Agatha Ruiz de la Prada amb els colors vius que caracteritzen els seus dissenys. L’objectiu principal de la festa, no és un altre que sensibilitzar a la societat i donar a conèixer l’existència del càncer infantil.

La gorra de l’AFANOC, organitzadora de l’acte, és el símbol de la festa, abillament que es col·loca al cap, precisament la part del cos més visible de la malaltia amb la pèrdua de cabell. Enguany se celebrarà una caminada d’orientació en família (9.00h) pels voltants de Montblanc que tindrà lloc el primer dia de setembre i posterior esmorzar popular.

La jornada, oberta per a públics de totes les edats, compta amb la col·laboració d’empreses i comerços que fan possible que hi hagi un ventall ampli d’activitats als carrers i principals places del poble. La lectura del manifest es farà a la tarda, a càrrec de dues parelles de germans que formen part de l’entitat. A més, la gorra solidària ja es pot comprar per Internet a la botiga en línia de l’AFANOC.

Font: Xarxanet.org