Les entitats socials catalanes denuncien la ”nul·la sensibilitat social” del Govern central a l’hora de distribuir els fons del 0,7% de l’IRPF

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya davant les informacions aparegudes aquest dijous al Diari ARA, en les quals s’informa sobre els nous criteris de distribució dels fons del 0,7% de l’IRPF destinat a entitats socials, ha reaccionat amb un comunicat en el qual acusa el govern espanyol d’”insensible” pel decret que prepara.
Comunicat
  • El contingut de l’esborrany publicat avui mostra, un cop més, la insensibilitat i el nul respecte cap els projectes socials i les persones ateses que han ajudat a resoldre situacions d’exclusió els darrers anys.
  • Els criteris que inclou l’esborrany adulteren la finalitat que inspiren el 0,7% de l’IRPF i estan pensats per evitar complir les darreres sentències judicials que obliguen al Govern de l’Estat a transferir aquests fons a les Comunitats Autònomes.
  • Amb aquests nous criteris s’exclouen, pràcticament, la meitat de les activitats i programes que ja s’estan fent a Catalunya.
  • Es trenca el concepte de dret subjectiu en la percepció de la prestació provinent de la Seguretat Social, ja que les beneficiàries serien, en exclusiva, les entitats d’àmbit estatal reconegudes pel Ministeri de Sanitat i Assumptes Socials, enlloc del ciutadà.

FCVS

Per la seva part, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), davant l’exercici 2016 de l’IRPF, ha percebut una disminució a la baixa d’aquest ajut.