Les entitats et conviden a gaudir de l’Associa’t a la Festa durant la Mercè

La Federació Catalana de Voluntariat Social, acompanyada per vuit de les seves entitats federades, estarà present a l’Associa’t a la Festa on realitzaran la gimcana “Tots per tots, fem voluntariat!” 

Les festes de la Mercè són una gran oportunitat per donar visibilitat al moviment associatiu de la ciutat i a la seva tasca diària. Per aquest motiu, un any més, les associacions en seran protagonistes gràcies a l’Associa’t a la Festa, que agafa el relleu de les anteriors Mostres d’Associacions.

En concret, la Federació Catalana de Voluntariat Social hi serà present el dia 24 de setembre de 10 a 14 del matí on realizarà una gimcana per apropar a la ciutadania el món del voluntariat. Les entitats que acompanyaran a la FCVS durant l’activitat són les següents: AUXILIA, Associació Discapacitat Visual de Catalunya, Associació In Via, Fundació Catalunya Voluntària, Fundació Nostra Sra. dels Àngels, Fundació Àmbit Prevenció, Associació Banc Farmacèutic i Fundació Comtal.

L’activitat és una gran oportunitat per donar-se a conèixer i a la vegada també servirà perquè les entitats puguin representar els seus àmbits d’actuació i la seva realitat en un marc festiu. Sensibilitzar a la població i construir una ciutat més inclusiva és un dels objectius principals.

La gimcana consistirà en un recorregut breu on els participants hauran d’anar superant una sèrie de proves i dificultats relacionades amb les persones ateses des de les entitats i que tindran com a eix central el voluntariat. En concret la gimcana comptarà amb sis proves: circuit amb bastó invidents, circuit amb dues cadires de rodes, construir un puzle per trencar l’exclusió, veritats i mites sobre els col·lectius atesos, pinta el teu somriure i deixa la teva petja.

 Associa’t a la Festa!

L’Associa’t a la Festa serà un punt de trobada del teixit associatiu de la ciutat amb la ciutadania i a la vegada, vol esdevenir un punt de trobada entre les associacions per ampliar la seva xarxa. D’aquesta manera, es pretén fer visible aquesta enorme vitalitat que té la ciutat mitjançant diverses activitats adreçades a tots els públics, proposades i autogestionades per diverses entitats i col·lectius. Es tracta, doncs, d’aprofitar la Festa Major per fer arribar la riquesa i la pluralitat de la vida associativa barcelonina al major nombre possible de persones.

L’Associa’t tindrà lloc a Plaça Catalunya el proper 24 de setembre, de les 10 del matí a 10 de la nit, i el 25 de setembre, de les 10 del matí a les 8 del vespre. La Plaça acollirà diversos espais on prop de 200 associacions de la ciutat oferiran activitats lúdiques i festives gratuïtes de tot tipus i per a tots els gustos i edats.

Podeu consultar el programa de l’Associa’t a la Festa en el següent enllaç.