Les àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen

L’Associació Nou Horitzó engega una nova edició d’un projecte que promou el diàleg entre generacions i fomenta l’envelliment actiu.

Amb motiu de l’any de la vellesa i la solidaritat entre generacions, l’Associació Nou Horitzó va posar en marxa l’any 1992 el projecte Les àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen, una iniciativa que busca promoure el diàleg entre generacions, fomentar l’envelliment actiu, fomentar la lectura i la tradició oral i impulsar la creativitat i l’expressió artística.

El projecte, que arriba enguany a la XXIIIa edició, anima a les persones majors de 55 anys a escriure un conte dirigit a infants de entre 6 i 12 anys. D’entre tots els treballs rebuts, un jurat especialitzat en selecciona sis. Els autors i autores d’aquests contes en fan una lectura als nens i nenes de sis escoles del districte Horta-Guinardó. En retorn, i amb el suport dels mestres, cada nen i nena fa un dibuix que il•lustra la narració. També en aquest cas, un jurat en selecciona sis. Finalment, amb els contes i els dibuixos publiquen un llibre-recull, amb el que obsequien a tots els participants durant la festa de cloenda que celebren pels vols de Sant Jordi.

Ja podeu presentar els vostres contes

Aquelles persones majors de 55 anys que estiguin interessades en presentar un conte, ho poden fer fins el proper 11 de desembre. Aquest no pot sobrepassar els quatre fulls mida DIN A4, i ha de ser escrit a doble espai, en castellà o en català. Cal enviar 5 còpies de l’exemplar en un sobre tancat a l’adreça de Nou Horitzó, al carrer de l’Art, 18 Baixos, 08041 Barcelona. A dins del sobre gran, cal posar un sobre petit tancat, dintre del qual hi consti el nom del conte i el nom i cognoms de l’autor, edat, adreça postal, telèfon i, si en teniu, adreça electrònica.

Per a més informació podeu consultar les bases de participació.

Sobre l’organitzador

L’Associació Nou Horitzó la constitueixen un conjunt de persones vinculades al barri del Guinardó que impulsen accions en defensa dels drets i benestar de les persones grans.

El seu projecte es construeix a partir del concepte de l’autonomia personal, entesa com el dret de ser lliures per prendre les seves decisions, de mantenir el propi projecte de vida des de la identitat personal, així com des de la responsabilitat de complir els compromisos adquirits lliurement en l’exercici de la ciutadania.

Els socis i sòcies de Nou Horitzó son l’origen i la finalitat del projecte i durant l’any organitzen tot un seguit d’activitats destinades a aquest col·lectiu amb l’objectiu de potenciar un envelliment actiu i saludable.

Font: Xarxanet.org