L’emergència climàtica centrarà la 5a Fira de Consum Responsable

La preocupació per l’impacte ambiental i social de les nostres accions de consum marcarà Plaça Catalunya entre el 20 i el 31 de desembre.

Arriba la 5a Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, una nova edició de l’espai organitzat per l’Ajuntament de Barcelona que se centrarà en l’emergència climàtica que viu el nostre planeta. Entre els dies 20 i 31 de desembre, la plaça de Catalunya serà un viver de projectes, entitats i serveis que centraran la mirada en les accions de consum diari dels ciutadans i ciutadanes, i el seu impacte ambiental i social.

“Hem d’agafar un paper proactiu i adoptar decisions per reduir l’actual emergència climàtica”, afirmen des del Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària del consistori. De fet, prop de 60 propostes alternatives seran presentades a les 38 casetes amb les quals comptarà la fira.

Entre les propostes que s’hi podran trobar, destaquen noves maneres de consumir roba i altres complements tèxtils, llibres, alimentació, joguines, cosmètica, etc. Tots aquests productes, elaborats de manera ètica i sostenible, es podran adquirir al mateix centre neuràlgic  de Barcelona, amb espais de restauració per poder descansar i gaudir d’un bon vermut.

En aquesta cinquena edició, la fira difondrà pràctiques concretes de nous hàbits de consum que contribueixen a mitigar l’emergència climàtica. L’objectiu, doncs, és reflexionar sobre les decisions i els actes que com a consumidors i consumidores fem, prendre partir per una economia més transformadora i avançar cap a una transició ecològica i energètica abans del 2030.

Més de 50 activitats dinamitzadores

La fira, que es podrà visitar en horari d’11 a 20:30h excepte els dies de Nadal i Sant Esteve, comptarà amb més de 50 activitats dinamitzadores per a la ciutadania, família i públic infantil. Entre les activitats s’hi podran trobar tallers, música, teatre per al públic familiar, desfilades de moda sostenible, presentacions de llibre, etc.

Darrere d’aquestes activitats es troba l’Espai Consum Responsable, coordinadora d’aquesta proposta que posarà especial èmfasi en com reduir la petjada ecològica mitjançant el consum responsable.

L’Espai Consum Responsable informa i assessora durant tot l’any a les persones usuàries sobre alternatives de consum existents. Durant l’any, organitzen activitats com la Setmana del Consum Responsable, que durant el 2020 també centrarà la mirada en l’emergència climàtica. Per últim, la fira es podrà visitar per primer cop el dia 20 de desembre a partir de les 16h i es tancarà el dia 31 a la mateixa hora.

Font: Xarxanet.org