L’associació Tarraco Salut inicia una campanya de donacions per captar voluntariat

L’entitat ha llençat una crida a GoFundMe amb l’objectiu d’aconseguir fons per poder captar noves persones voluntàries.

Captar voluntariat a través de la captació de fons. Aquesta original simbiosi és la que ha utilitzat Tarraco Salut, una associació de l’àmbit de la salut a Tarragona, que ha trobat en el màrqueting la manera per captar noves persones voluntàries i poder continuar realitzant l’acompanyament als seus usuaris i usuàries. La finalitat de la campanya és, en aquesta línia, poder pagar un fotoreportatge per a l’entitat que els ajudi a captar voluntariat.

La campanya, que ha confiat en el microfinançament com a via per obtenir donacions, vol aconseguir arribar als 375 euros. L’objectiu de l’associació és millorar la qualitat de vida socioafectiva de malalts i malaltes hospitalitzats i de persones amb problemes de salut que pateixen soledat no desitjada.

En aquest sentit, l’entitat treballa braç a braç amb l’equip tècnic i el seu voluntariat per estimular les persones malaltes que no tenen una companyia i vetllar per la seva salut emocional. Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), prop de 300.000 persones majors de 65 anys viuen soles a Catalunya, amb 223.000 dones i 73.400 homes.

A més, en aquest procés d’acompanyament fomenten l’autonomia dels usuaris i usuàries i enforteixen el seu teixit social a través de diferents programes. Així doncs, Tarraco Salut ofereix diferents oportunitats de voluntariat.

D’una banda, l’entitat ofereix l’oportunitat d’acompanyar a persones malaltes en situació de soledat i persones en l’última etapa de la vida als centres hospitalaris i sociosanitaris.

D’altra banda, l’associació vol tenir cura de famílies i professionals i per això també dona l’oportunitat de fer voluntariat per donar respir a cuidadors/es i als progenitors. Per últim, també es pot fer acompanyament a consultes mèdiques.

Un total de 74 persones voluntàries han col·laborat amb l’associació per estar al costat de prop de 1000 usuaris. Per col·laborar en la campanya a la plataforma GoFundMe, es poden fer aportacions directament o compartir-ho a través de les xarxes socials per fer difusió.