L’Associació Noves Vies, guardonada amb el Premi Solidaritat 2015

El Premi és atorgat per l’Institut de Drets Humans de Catalunya des de 1987 per reconèixer la lluita pels drets humans.

L’Associació Noves Vies ha estat la proposta escollida com a guanyadora del Premi Solidaritat 2015 que otorga cada any l’Institut de Drets Humans de Catalunya per reconèixer aquelles entitats que treballen en favor dels drets humans.

D’entre les 16 candidatures que es van presentar al premi aquesta 29a d’edició, el jurat es va decidir per una associació referent en les qüestions judicials de menors immigrants no acompanyats (MINA) a Catalunya. L’Associació Noves Vies està formada per professionals del dret i de l’àmbit social que treballen per la integració d’aquests menors a la societat catalana, donant-los suport jurídic i social.

En el marc del Premi Solidaritat, l’IDHC atorga també la menció especialmitjans de comunicació que en aquesta edició reconeix a Fotomovimiento, un col·lectiu de fotoperiodistes nascut a Plaça Catalunya durant l’acampada del 15M al 2011. Els seus integrants han documentat amb les seves càmeres les nombroses lluites de la ciutadania per reclamar els drets humans en un context de retallades socials i restriccions de drets i llibertats, on Fotomovimiento ha defensat des de la llibertat de premsa el dret a la protesta com a eina de transformació social.

El premi i la menció es lliuraran al Parlament de Catalunya en un acte públic que tindrà lloc el proper 15 de febrer.

Font: Xarxanet