L’Associació Benestar i Desenvolupament normalitza amb una campanya els fluids corporals i les pràctiques sexuals

El programa SEXus inaugura el 20 de juny una exposició a l’Espai Jove La Fontana per trencar amb els tabús entre els joves.

L’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) ha llençat una campanya per trencar amb els estereotips relacionats amb els fluids corporals i les pràctiques sexuals. “El nostre principal objectiu és contribuir amb un granet de sorra per anar erradicant tabús i prejudicis sobre els fluids”, afirmen en un comunicat des d’ABD. La iniciativa global de sensibilització, que neix del programa SEXus, va dirigida principalment a joves i adolescents i inclou material gràfic, audiovisual, així com una guia pedagògica que es presentarà en diferents espais educatius i d’oci nocturn.

Descobreix el teu Flow’, és l’original nom de l’exposició que inagura SEXus, el pròxim 20 de juny a l’Espai Jove La Fontana. La mostra s’inaugurarà a les 18.30h i es podrà visitar fins al 8 de juliol. Alguns són imperceptibles i d’altres surten expulsats amb força. En alguns casos intensifiquen el plaer i en d’altres no tenen res a veure amb ell. La saliva, la menstruació, el flux de l’excitació, el semen o el moc cervical en són alguns d’ells, i precisament, seran alguns dels fluids que acollirà l’exposició al barri barceloní de Gràcia.

La proposta parlarà clar i estarà enfocada des d’una perspectiva de gènere i intercultural, amb un llenguatge sensible i inclusiu. La presentació anirà a càrrec d’Aldana Menéndez, responsable dels programes de Salut Sexual i VIH d’ABD i coordinadora del programa SEXus. Posteriorment es farà un debat on s’analitzarà el naixement del projecte Flow i es clourà amb una actuació musical de Julia y Pau acompanyada d’un berenar.

 

Què és el projecte SEXus?

SEXus aborda la sexualitat d’una manera integral i positiva oferint, amb informació sense prejudicis, promovent l’autonomia i facilitant la presa de decisions sobre la vida sexual, amb una mirada feminista i que té en compte les diverses opcions i preferències sexuals. “Volem brindar informació perquè totes les persones puguin gaudir de la seva sexualitat d’una manera plena en el marc d’ampiació de drets”, han afirmat des d’ABD en el seu web.

Font: Xarxanet.org