L’Ajuntament de Reus organitza la 2a Mostra d’Entitats de Voluntariat

Més de 15 entitats socials de les comarques de Tarragona es trobaran a la plaça de Prim de Reus per tal d’apropar els seus projectes de voluntariat a la ciutadania.

L’Ajuntament de Reus, a través del Punt de Voluntariat gestionat per la Federació Catalana de Voluntariat Social, organitza el dimarts 5 de desembre la 2a Mostra d’Entitats de Voluntariat de Reus.

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, la plaça de Prim de Reus acollirà la mostra de projectes de voluntariat d’entitats socials de les comarques de Tarragona referents en aquest àmbit. En aquesta segona edició hi participaran 16 entitats de la demarcació juntament amb el Punt de Voluntariat de Reus amb l’objectiu d’apropar la seva tasca a la ciutadania i animar-la a formar part dels seus projectes per contribuir a la millora de la societat.

A banda dels diferents estands, durant tot el matí algunes entitats faran diverses activitats. Entre elles hi haurà un joc del memory amb parelles de llengües i països, organitzat per Voluntariat per la llengua; un taller per pintar mandales i puzles de la mà de la Fundació La Tutela o una classe oberta de Chi-kung, una teràpia medicinal xinesa basada en el control de la respiració, que impartirà a terme una voluntària de l’entitat Taller Baix Camp. El Punt de Voluntariat de Reus animarà a la gent a penjar una “postal” on escriguin el que pensen sobre el voluntariat, aspectes que podrien ajudar a millorar la tasca que es fa des del Punt de Voluntariat, propostes, desitjos, etc.

Balanç del servei

Per altra banda, i coincidint amb la mostra, l’Ajuntament de la ciutat ha fet balanç del punt de Voluntariat, un servei municipal que treballa per promocionar i informar dels projectes de voluntariat que ofereixen les entitats de la ciutat amb la finalitat d’atraure persones voluntàries.

Aquest 2017 un total de 43 persones s’han apuntat en algun projecte de voluntariat portat a terme per entitats de la ciutat, a través del Punt de Voluntariat. D’aquestes persones voluntàries, 30 són dones entre els 14 i els 64 anys i 13, homes entre els 13 i 62 anys que han estat derivades a 30 entitats.