L’AECC ofereix atenció psicològica a totes aquelles persones en dol

L’entitat es posa a disposició de totes aquelles persones que han perdut un ésser estimat en aquests moments, independentment sigui quin sigui el motiu del decés.

El dol és un procés natural, però actualment i a conseqüència de la situació d’alerta sanitària i alarma per la COVID-19, aquest procés s’ha vist completament alterat. Per això, l’AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona es posa a disposició de totes aquelles persones que han perdut un ésser estimat en aquests moments, independentment sigui quin sigui el motiu del decés.

Els professionals de l’AECC ajudaran, acompanyaran i donaran suport a totes aquelles persones que ho necessitin a través d’una sèrie de serveis adaptats a aquest període de confinament: orientació psicològica a familiars i atenció psicològica a nivell individual, així com recursos d’orientació i suport per ajudar a portar el procés del dol de la millor manera possible.

L’associació vol transmetre el seu compromís com a entitat posant a disposició als seus professionals per a orientar i ajudar a elaborar totes les emocions que es desencadenen amb la sortida de casa d’un ser estimat, la trucada que anuncia la mort, el comiat i el dol en soledat.

Totes aquelles persones que hagin perdut un ser estimat i necessitin suport psicològic poden trucar al telèfon gratuït 900 100 036 o visitar la pàgina web d’atenció al dol de l’associació: aecc.es/es/atencion-duelo.

El compromís de l’entitat es complementa, també, amb la partida extraordinària de 3 milions d’euros anunciada setmanes enrere, en aquest cas per a que la població amb càncer i les seves famílies pugui tenir les seves necessitats bàsiques cobertes i mitigar els efectes socials derivats per la COVID-19.