La XAPSLL necessita persones voluntàries pel recompte de persones sense llar a Barcelona

Es necessiten prop de 1.100 voluntaris per aconseguir fer un recompte exhaustiu de les persones que dormen al carrer o en recursos residencials específics.

La nit del 17 al 18 de maig tindrà lloc el recompte de persones sense sostre al carrer a Barcelona. El principal objectiu del recompte és conèixer la realitat de les persones sense llar de la ciutat de Barcelona per tal de ser conscients de quina manera podem ajudar-les i millorar la seva situació actual. Aquesta acció també servirà per millorar els recursos i els serveis d’atenció cap aquest col·lectiu que es troba en una situació de vulnerabilitat.

Per aconseguir-ho, és necessària la participació de persones voluntàries que dediquin unes hores a ajudar en la comptabilització d’aquestes persones i a l’enregistrament de la seva situació. De forma paral·lela, la XAPSLL realitzarà també un altre recompte sobre les persones allotjades en equipaments municipals i entitats i una mapificació dels recursos existents amb la finalitat de completar l’estudi i la diagnosi de l’estat actual.

Les persones que vulguin participar i ser voluntàries de l’acció, es poden inscriure a través de la pàgina web del recompte. Per a formar part del recompte s’ha de ser major d’edat i no és necessari gaudir d’experiència prèvia. A més, es recomana portar smartphone amb la bateria carregada per a poder fer servir l’aplicació mòbil que s’utilitza per a dur a terme el recompte i s’aconsella tenir previst un mitjà de transport per tornar a casa, ja que l’activitat acabarà en plena matinada.

La XAPSLL és el tercer any que organitza aquesta acció, després de les edicions del 2008 i el 2011. En total, a la ciutat comtal s’han realitzat tres recomptes de persones dormint al carrer, l’últim a càrrec d’Arrels Fundació el maig del 2015.