La veu de les entitats de voluntariat de Lleida en el nou pòdcast de UA1 Lleida Ràdio

L’espai ‘Voluntaris’ s’ha creat en col·laboració amb la FCVS per donar a conèixer els projectes de les entitats del territori

UA1 Lleida Ràdio dona veu a les entitats de voluntariat en la seva plataforma de podcast Lleida24.Voluntaris‘ és un espai fet en col·laboració amb la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) per donar a conèixer la tasca d’aquestes associacions.

Els dijous cada quinze dies, diferents representants d’aquestes entitats passaran pels estudis de Lleida24 per explicar els seus projectes i intentar sumar noves adhesions. El coordinador de la FCVS a Lleida, Ramon Farré, ha recordat que a Catalunya es compta amb 80.000 persones voluntàries però la seva tasca arriba a moltes més persones “cada voluntària i voluntari pot arribar a 5, 10, 20 persones i, per tant, l’impacte al conjunt de la societat és substancial, crucial, fonamental. Hi ha estudis econòmics que apunten que l’impacte del voluntariat a la nostra societat s’acosta al 2% del PIB”.

En el primer capítol de ‘Voluntaris’, Farré ha conversat amb la directora del Banc dels Aliments de Lleida, Teresa Farré, que ha donat a conèixer una iniciativa contra el malbaratament alimentari que han organitzat aquest dissabte a la plaça de la Catedral de Lleida. Es tracta d’un “àpat d’aprofitament“, que consistirà a “muntar una cuina a la plaça de l’IEI on cuinarem aliments recuperats”. Aquest són “aliments que no es poden comercialitzar, però que són segurs i nutritius, però sovint els llancem”, i per això s’ha organitzat aquest acte, que vol servir per “donar valor a aquests aliments, que són segurs i nutritius i, per tant, no es poden llençar”, afegeix Farré.

La primera entrega de ‘Voluntaris’ està disponible a Lleida24.cat.

Font: UA1 Lleida Ràdio