La Universitat de Girona al capdavant en voluntariat

És la primera de l’Estat amb més projectes de voluntariat i la quarta en nombre de voluntaris.

La Universitat de Girona (UdG) i el voluntariat estan més en marxa que mai. Així, la UdG és la universitat de l’Estat amb més projectes de voluntariat i la quarta en nombre de voluntaris. En concret, té més de 200 programes de voluntariat amb les entitats del seu entorn i un 10% de voluntaris (1345) sobre el total d’estudiants. Així ho confirma el 3r Estudi sobre Voluntariat Universitari elaborat per la Fundació Mutua Madrileña.

Aquestes dades avalen la vitalitat del voluntariat a la UdG, on 1.365 estudiants voluntaris participen en Formació i Activitats pràctiques en el territori gironí. Els primers llocs del rànquing, per nombre absolut de voluntaris, els ocupen la Universitat de Màlaga, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Santiago de Compostela i la Universitat de Girona.

Més dades reportades a l’OCUD

D’altra banda, la UdG és la segona universitat que més dades reporta a l’Observatori de Cooperació Universitària al Desenvolupament (OCUD). Aquestes dades es deriven a l’Ajuda Oficial al Desenvolupament (AOD) del Ministeri d’Assumptes Exteriors i Cooperació al Desenvolupament. En aquest sentit, la UdG és la segona universitat que més dades ha aportat per sota de la Universitat de València segons publica l’OCUD.