La tercera ‘Setmana per la Pau’ manté viu el missatge d’Arcadi Oliveres

“Mantenir viu el missatge i el llegat d’Arcadi Oliveres” torna a ser l’eix a partir del qual s’ha construït la tercera edició de la ‘Setmana per la Pau’.

Entre el 14 i el 23 de maig, hi ha tot un seguit d’activitats en diferents espais de Barcelona que volen ser un espai de trobada i d’intercanvi de pensaments i d’accions d’incidència sociopolítica que contribueixin a una cultura de pau, del diàleg i a favor de la justícia social i ecològica.

La ‘Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres’ s’obre el dimarts 14 de maig amb un acte titulat ‘Joves per la pau’ que es fa al recinte Fabra i Coats, a les 17.30 h. Es tracta d’un espai de multidiàlegs ràpids on es debatrà sobre els mitjans de comunicació, la intel·ligència artificial i les xarxes socials.

El dijous 16 de maig es farà ‘La Plaça del Diàleg’, a les 10 h, a la plaça Major de Nou Barris. Tallers d’art i educació oberts a entitats i associacions mostraran la importància de la justícia global, la cooperació, la justícia ecològica i la convivència pacífica. També hi haurà una instal·lació participativa per a tothom al voltant dels valors de la pau i la justícia global.

El dimecres 22 de maig, la Setmana s’instal·la al Barri Gòtic, a les 18.30 h, hi haurà una taula rodona sobre mitjans i ús del llenguatge al Centre Cívic Pati Llimona. A ‘Les Veus de Pau’ es faran propostes d’estratègies i llenguatge que qüestioni discursos violents i fomenti narratives de pau, ponts d’entesa i diàleg. Hi participaran el professor de Blanquerna, especialista en discursos d’extrema dreta, Xavier Casals; la professora especialista en tecnologia digital de la UPF i la UB, i promotora de XNET Simona Levi, i Cecile Barbeito, de l’Escola Cultura de Pau de la UAB. La periodista de l’Associació Verificat Alba Tobella moderarà el debat.

Com a tancament de la ‘Setmana per la Pau’ torna un acte habitual: la plaça Sant Jaume s’omplirà de música, paraula i cants de les diferents tradicions espirituals, religioses i conviccionals presents a la ciutat. Amb ‘La Pau al Cor’, el dijous 23 de maig a les 19 h, es crearà una atmosfera de silenci, reflexió i gest compartit a favor de la pau i la concòrdia. Tota la programació, inspirada en el llegat d’Arcadi Oliveres, i els enllaços per fer les inscripcions es troben al web de la ‘Setmana per la Pau’.