La Taula del Tercer Sector presenta la campanya “Defensem els drets socials”

La nova iniciativa de la Taula pretén mostrar el treball de les entitats socials de Catalunya i promoure la participació de la ciutadania en el Tercer Sector Social.

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha posat en marxa la campanya “Defensem els drets socials” que convida als ciutadans a implicar-se més en la defensa dels drets socials i per una ciutadania amb menys desigualtats. La iniciativa també pretén mostrar el treball de les entitats socials catalanes i promoure la participació, la col·laboració i el voluntariat amb les més de 3.000 entitats socials de la Taula del Tercer Sector.

La campanya consta d’un espot i una falca de ràdio que es difondran a partir d’aquest dilluns als principals mitjans de comunicació del país. L’espot, produït i realitzat de manera desinteressada per Mediapro, mostra les situacions que han viscut en la seva pròpia pell les persones que hi apareixen.

A més, l’organisme també ha presentat l’aplicació per a mòbils i tauletes “Mapa d’entitats socials”. L’app, un projecte pioner a tot l’Estat, permet localitzar i establir vies de col·laboració amb les entitats socials de Catalunya.

Mitjançant l’app, que es podrà consultar en dispositius IOS i Android, la persona usuària podrà fer cerques per trobar les entitats socials segons el municipi, comarca, el col·lectiu de persones ateses i l’àmbit d’intervenció. Aquesta cerca es podrà realitzar a través de la geolocalització i en el cas de Barcelona, també es podrà cercar per districtes. Finalment l’app facilitarà el contacte amb l’entitat a través mitjançant la trucada telefònica, el correu electrònic i compartir-la a través de les xarxes socials.

Apropar la ciutadania a les entitats

En declaracions a Xarxanet.org, la presidenta de la Taula del Tercer SectorFrancina Alsina, ha valorat l’aplicació com una “eina fantàstica al servei de tota aquella ciutadania que vol saber on hi ha una entitat social i implicar-se. Els hi facilitem el procés d’apropament al món social”. “L’objectiu que persegueix la Taula del Tercer Sector és aconseguir arribar a totes les entitats del territori de català i apropar-les a la ciutadania” ha assegurat.

La campanya compta amb la col·laboració dels mitjans i institucions següents: TV3, El Punt Avui, Betevé, Catalunya Ràdio, RAC1, La Xarxa, Cope Catalunya, Ràdio Estel, Tram, TMB, MesQueTV (FGC), Ajuntament Barcelona, Social.cat, Associació Mitjans d’Informació i Comunicació AMIC, Ara TV, Cinemes Verdi, Cinemes Texas, Cinemes Truffaut, Cinemes Girona i Brunet Publicitat.

Font: xarxanet.org