La Magic Line 2019 Barcelona finança 27 projectes socials

La caminada solidària ha permès recaptar 331.873€ que es destinaran íntegrament a iniciatives en favor de persones vulnerables.

La Magic Line de Sant Joan de Déu (SJD) Barcelona 2019 ha recaptat 331.873€ que es destinaran a 27 projectes socials en favor de persones en situació de vulnerabilitat. En l’acte de cloena de la seva sisena edició a l’antiga Fàbrica Damm, que es va celebrar el dilluns 13 de maig, l’Obra Social de Sant Joan de Déu va presentar els projectes relacionats amb habitatge, millora de salut i inclusió social que es finançaran.

En total, 300 accions solidàries de 941 equips participants van assolir el finançament total, amb la col·laboració de fins a 13.000 persones inscrites. Els projectes finançats pertanyen als següents àmbits: sensellarisme, salut mental, infància i joventut, sociosanitari, dependències i tuteles, exclusió social, recerca i cooperació internacional.

La Fundació Germà Tomàs Canet, i el seu programa de Protecció Internacional per a famílies, ha sigut un dels projectes que més finançament ha rebut amb un total de 23.656,78€. ‘Housing First Llars’, una iniciativa per facilitar pisos de llarga estada sense previ pas per centres residencials, de Serveis Socials de SJD, conjuntament amb projectes de cultura inclusiva, musicoteràpia i ajuts socials del Parc Sanitari han rebut també un gran finançament arribant en alguns casos als 25.000€.

En l’àmbit de la infància, han sortit beneficiades entitats com l’Associació Punt de Referència i el seu programa de mentoria jove GR16-18 a través de la fotografia (5.800€) o la Fundació Bayt al-Thaqafa amb motiu del seu pla d’allotjament i acompanyament integral per a joves sense referents (15.000€).

La Magic Line, a més, compta amb un premi simbòlic: Esport amb Valors. L’equip Social Diversity, format per l’escola CEIP ARCO i SJD Serveis Socials Barcelona, va ser el guanyador del guardó. El premi va ser entregat a l’acte de cloenda per Mariona González, responsable d’aliances i esdeveniments d’Oxfam Intermon I Efren Carbonell, director de la Fundació Aspasim.

Font: Xarxanet.org