La Llei del voluntariat, pas a pas

La DGACC edita sis monografies de lectura fàcil per donar a conèixer la Llei 25/2015. La FCVS aporta la seva expertesa en la quarta part, sobre els drets i deures de les entitats amb els programes de voluntariat.

La monografia ‘La Llei del Voluntariat, pas a pas’, dividida en sis guies, té com a objectiu desgranar els principals aspectes que planteja la Llei 25/2015, del 30 de juliol, del voluntariat i foment de l’associacionisme. A partir de l’experiència de diverses entitats, els documents monogràfics intenten avançar des de la realitat associativa cap al compliment de la Llei.

El resultat és fruit del treball conjunt entre l’equip tècnic de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC), adherida al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb cinc entitats: la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), el Casal dels Infants, la Creu Roja a Catalunya, la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Catalana de l’Esplai.

Des de la FCVS hem aportat l’experiència i el coneixement en la quarta part del treball, concretament en el document ‘Els drets i deures de les entitats amb programes de voluntariat’. En el projecte s’ha sumat l’Associació Lectura Fàcil que, amb el seu objectiu d’apropar la lectura i la informació a totes les persones, han permès fer un material més concret i didàctic. Les sis monografies són les següents:

Consultar les guies a la Biblioteca