La Fundació Jubert Figueras guanya el premi Tatiana Sisquella

El diari ARA ha lliurat el premi Tatiana Sisquella, a la contribució social, a la Fundació Jubert Figueras i el premi Ignasi Pujol, al foment de l’emprenedoria, a l’empresa Ship2B.

El premi Tatiana Sisquella, que compleix el tercer any aquest 2016, se l’ha emportat la Fundació Jubert Figueras. Aquesta entitat sense ànim de lucre es dedica, entre altres propòsits, a proporcionar un espai digne a les persones que tenen algun familiar ingressat a l’hospital en una població que no és la seva, un lloc on puguin descansar. L’entitat es fixa principalment en les famílies menys afavorides econòmicament.

A més a més, la fundació també té altres programes d’ajuda en aquest àmbit. D’una banda, té un programa de voluntaris per acompanyar i ajudar les persones en la situació descrita. De l’altra, té un programa amb famílies que obren les portes de casa seva i ofereixen una habitació a un malalt de fora de la ciutat i al seu cuidador perquè s’hi puguin estar si van al metge a fer-se un control o a rebre una segona opinió.

En paraules de Paola Jubert, metge de professió i directora de la fundació, “Barcelona acull moltes famílies que vénen de fora per tractar els malalts que no es poden tractar als seus hospitals”. Una realitat que fa que “les famílies es quedin molt penjades” quan tenen algú ingressat. Com a exemple, Jubert va explicar a l’ARA que recentment havien donat “allotjament a una família de Girona que feia tres dies que dormia en un cotxe”. “Això és el que volem evitar”, resumia.

El jurat que atorga aquest premi, dedicat a la periodista i presentadora Tatiana Sisquella -articulista de contraportada de l’ARA que ens va deixar als 35 anys el febrer del 2014-, està presidit pel periodista Joan Maria Pou, que va ser la seva parella, i té com a secretària Esther Vera. Els vocals són Albert Om, la cap de societat de l’ARA, Elena Freixa, i el director fundador del diari, Carles Capdevila.

El guardó que porta el nom d’Ignasi Pujol, en homenatge al company de la secció d’Economia de l’ARA que va morir el gener del 2014, se l’ha emportat enguany Ship2B, una empresa dedicada a promocionar l’emprenedoria social a través d’invertir en projectes empresarials innovadors que tinguin un impacte social positiu.

Tal com va explicar a l’ARA Clara Navarro, directora de l’àrea d’innovació, “Ship2B neix de la voluntat dels seus tres fundadors de millorar la societat”. “Pensem -va afegir- que podem fer-ho donant suport a empreses que tinguin un doble objectiu: social i econòmic. Rendibles i amb un impacte social”.

Font: Diari Ara