La Fundació IReS obre l’espai #SocCanvi per promoure les noves masculinitats

En el marc del projecte FILS, el programa està destinat a homes que se sentin disposats a formar part del canvi.

La Fundació IReS ha obert un nou espai grupal de reflexió sobre la masculinitat, en el marc de la campanya #TenimUnPla del Projecte FILS. L’Espai Grupal d’Homes #SocCanvi, és un programa destinat a tots aquells homes que vulguin formar part del canvi i fugir dels estereotips associats al fet de ser home. Segons l’entitat, aquesta és una oportunitat per créixer per millorar les relacions amb les dones, altres homes i familiars o amistats.

El principal objectiu de l’espai serà posar en qüestió el sistema patriarcal, com diuen des d’IReS, que imposa models de feminitat i masculinitat que limiten el progrés. En aquest espai de reflexió es tindran en compte les inquietuds i demandes dels participants, però alguns dels temes que s’abordaran són: la masculinitat tòxica, emocions, la sexualitat, amor i relacions de parella, violència, o el poder i el privilegi.

De manera vivencial, l’espai serà dinamitzat pel psicòleg del projecte Fils Aharon Fernández, especialista en gènere i treball amb homes. #SocCanvi és un missatge que van transmetre l’equip de treballadors de l’entitat pel Dia Internacional Contra la Violència de Gènere amb un vídeo publicat a les xarxes socials.

Les trobades seran de març a juliol a la seu de l’entitat i es faran dos grups quinzenals, dilluns i dimecres, de 18.30 a 20.30h. Les persones interessades a formar part del grup poden enviar un correu electrònic a fils@fundacioires.org.

Què és el projecte FILS?

El projecte FILS té com a missió millorar la situació de persones que es troben en situació de violència i/o conflicte, mitjançant l’acompanyament al llarg de tot el seu procés de recuperació. Les persones destinatàries del programa són aquelles que es trobin en una situació d’urgència, indiferentment del seu gènere, edat, sexe o estatus social.

Font: Xarxanet.org