La federació ECOM, l’Associació de Familiars i Malalts Mentals de Catalunya i l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà, guanyen el Premi Voluntariat

En aquesta 29a edició s’han guardonat projectes que potencien el voluntariat de persones amb discapacitat per incloure-les a les entitats

Aquest dilluns s’ha atorgat el 29è Premi Voluntariat, que promou la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, a la Federació ECOM, l’Associació de Familiars i Malalts Mentals de Catalunya i l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà. Els guardons s’ha entregat en el marc de l’acte institucional del Dia Internacional del Voluntariat i s’han reconegut els projectes que potencien el voluntariat de persones amb discapacitat per incloure-les a la tasca que duen a terme les entitats.

‘Voluntariat sense barreres’ de la Federació ECOM ha estat el projecte guanyador del 29è Premi Voluntariat, dotat amb 10.000 euros, que promou la Direcció Genreal d’Acció Cívica i Comunitària. El projecte està dissenyat per contribuir a l’eliminació de barreres psicosocials amb una doble finalitat: fomentar la participació de persones amb discapacitat en accions de voluntariat i donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat mitjançant activitats de sensibilització.

El jurat ha concedit el 2n premi, amb un import de 6.000 euros, al programa ‘Voluntàriament’, de l’Associació de Familiars i Malalts Mentals de Catalunya (AFAMMCA). Aquesta iniciativa busca la millora i l’enfortiment associatiu, tenint en compte els diferents actors socials, per tal que tothom tingui l’oportunitat de participar en la construcció d’una organització més democràtica i vinculada al territori. Es promou el voluntariat entre les persones amb trastorn mental, al seu entorn, implicant-les en diferents recursos i entitats del territori.

Amb una dotació de 4.000 euros, el 3r premi ha estat per a l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà, pel projecte ‘Voluntariat sense límits’. L’objectiu d’aquest programa és que la persona amb discapacitat tingui les mateixes oportunitats que qualsevol altra per esdevenir voluntària, facilitant la inclusió en altres entitats de voluntariat. Es treballa a través d’una metodologia activa i participativa, partint dels interessos i necessitats de la persona, perquè sigui protagonista del procés.

El Premi Voluntariat, creat l’any 1993, suposa un reconeixement social i institucional del voluntariat, així com de les entitats que contribueixen a fer una societat més justa i solidària.

Font: Generalitat de Catalunya