La FCVS signa un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Lleida per promoure l’enfortiment del voluntariat

El conveni pretén enfortir el sector i dotar de les eines i els marcs necessaris per a la promoció, consolidació i protecció del voluntariat

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha signat al saló del Retaule de la Paeria dos convenis de col·laboració en suport a la Xarxa Solidària de Lleida i a l’enfortiment del voluntariat. El primer, s’ha rubricat amb la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), amb la fins ara coordinadora Rosa Palau i qui n’agafarà el relleu, Ramon Farré; i el segon, amb la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL), a través del seu president, Toni Baró.

El conveni signat amb la FCVS pretén fomentar el voluntariat a la ciutat de Lleida, enfortir el sector i dotar de les eines i els marcs necessaris per a la promoció, consolidació i protecció del voluntariat, així com el desenvolupament de l’acció voluntària dins el marc de la llei.

Rosa Palau ha assegurat que la FCVS – Lleida gaudeix de salut i que el camí per encaminar la igualtat de drets són les entitats. Per això, a més de temps i recursos humans que aporten les entitats, ha dit que calen recursos econòmics. I ha conclòs apel·lant al treball per les persones i a la sensibilitat en aquest àmbit.

Pueyo ha explicat que el voluntariat és un dels principals motors de qualsevol societat i que “si aspirem a una ciutat amb qualitat humana, sensible vers les persones més vulnerables, hem de tenir una xarxa de voluntariat ferma”. L’alcalde s’ha referit al darrer informe Panoràmic (finals 2020) que mostrava una ciutat amb una bona xarxa associativa. Amb unes 650 entitats actives, representa una associació per cada 212 habitants aproximadament, xifra superior a la mitjana del territori català (una entitat per cada 314 hab.). L’acció social i la cultura són l’àmbit d’actuació principal, seguit d’altres àrees com la formació i l’educació, l’esport, la cooperació, etc. A més, el 60% de les entitats de Lleida compta amb projectes de voluntariat. Per això, l’alcalde ha advocat per enfortir aquests projecte perquè tinguin una major incidència en la societat. 

La regidora Gispert ha agraït les accions que fan les entitats per promoure el compromís ciutadà, la convivència i la cohesió social. Alhora, ha posat en relleu que es fomenti una ciutadania amb valors, activa i amb sentiment de pertinença, que defensa els drets dels més vulnerables i que contribueix a construir un món més just per a tothom.

Font: Ajuntament de Lleida