La FCVS se suma al #GivingTuesdayNow

El 5 de maig se celebra aquesta iniciativa global amb l’objectiu de dedicar un dia mundial de generositat, donacions i unitat com a resposta a l’emergència social i sanitària causada per la COVID-19

Aquest 5 de maig arriba el #GivingTuesdaNow com a resposta a l’emergència sanitària i social amb l’objectiu d’agrair la generositat col·lectiva, fomentar la filantropia i el suport a entitats socials. La FCVS, com a plataforma de referència del voluntariat social a Catalunya, s’hi ha sumat per posar en valor  l’acció voluntària, tan vital per als col·lectius en risc o les persones en situació de vulnerabilitat en moments com l’actual.

La FCVS ja apareix al mapa de generositat del món del  #GivingTuesdayNow exposant la iniciativa que ha liderat juntament amb el Consell d’Associacions de Barcelona i la Cooperativa Arç, per elaborar un protocol, avalat per la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, que facilita i promou l’acció voluntària i el suport mutu amb seguretat i empara legal.

 

#GivingTuesdayNow

La iniciativa que se celebrarà el pròxim 5 de maig vol agrair i promoure la participació ciutadana sorgida davant la crsi generada per la COVID-19.

Hi ha qui ofereix la seva música al servei dels veïns i de la humanitat, veïns que organitzen classes de zumba des dels balcons, obres de teatre, lectures gratuïtes, empreses que mostren el seu costat més solidari, donen les seves capacitats i el seu coneixement, converteixen els seus hotels en hospitals, donen aliments, ofereixen i creen continguts de manera gratuïta… Iniciatives realment formidables!

Totes aquestes històries, aquestes iniciatives de generositat i solidaritat… són GivingTuesdayNow. Tots els projectes, gestos, aplaudiments, salutacions, donacions que neixen arran d’aquesta crisi sanitària i social que ens ha sorprès per la seva virulència.

Des de #GivingTuesdayNow volen recollir totes aquestes mostres de generositat, històries, gestos, iniciatives solidàries creades amb una enorme energia i empatia per a superar els efectes de la pandèmia. Pots col·laborar-hi compartint la teva iniciativa i omplint les xarxes d’accions solidàries, del que hem fet i fem pels altres, per tots, pel nostre futur!