La FCVS participa en una coversa virtual sobre voluntariat en temps de la Covid

Sant Pere Claver organitza un espai per reflexionar sobre com ha afectat la pandèmia a les persones voluntàries i quines respostes s’han donat a les demandes sorgides

Amb l’arribada de la Covid-19, temps d’incertesa i aïllament, el voluntariat ha esdevingut una de les respostes socials més importants per connectar, acompanyar i sentir-se acompanyats, invertint temps i recursos personals en la cura de l’altre i de la comunitat. Un servei que s’ha convertit, en molts casos, en essencial especialment per les persones sense recursos, persones amb mobilitat reduïda i gent gran.

En la conversa ‘El voluntariat en temps de la Covid’ que ha organitzat Sant Pere Claver el pròxim 26 de maig es parlarà de les experiències viscudes des del seu Servei de Voluntariat durant l’últim any i es comptarà també amb la intervenció de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i altres entitats de voluntariat del districte de Sants-Montjuïc.

Des de la FCVS s’explicarà com ha afrontat i ha viscut els canvis que ha forçat la pandèmia, com s’ha daptat i com a partir d’ara canviarà la manera de treballar en l’àmbit del voluntariat.

Un espai on es reflexionarà sobre com ha afectat la pandèmia al voluntariat i a les persones voluntàries i quines respostes s’han donat a les demandes sorgides en aquest escenari. Es plantejarà com serà el voluntariat, d’aquí en endavant, tenint en compte el que s’ha viscut, i el possible escenari que es presenta.

L’acte és gratuït i tindrà lloc el pròxim 26 maig 2021 de 18.30 a 20.00 h. Comptarà amb la ponència de la Coordinadora Servei Voluntariat Grup Sant Pere Claver, Míriam Bonet. Moderarà la trobada la Coordinadora Serveis Comunitaris, Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials, Marisa Garcia-Durán.