La FCVS participa en l’estratègia per dissenyar un model d’atenció integrada a Barcelona

El document sobre el model, elaborat per l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, ha comptat amb la participació de la Vocal de Salut del Consell Directiu de la FCVS, Marta Solé.

La FCVS ha participat en l’estratègia per dissenyar un model d’atenció integrada social i sanitària a la ciutat de Barcelona. El document, amb aportacions operatives per part de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona a través del grup de treball de salut del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS), i en el qual va participar Marta Solé, segueix 10 elements de diferent naturalesa:

  • L’atenció centrada en la persona
  • La proximitat
  • L’enfocament comunitari
  • La informació compartida
  • L’organització i gestió
  • L’accés als serveis i prestacions
  • Els equips interprofessionals
  • Les guies d’atenció i protocols

En total 28 mesures operatives acordades, 11 en fase preliminar i 17 en fase d’integració. Les prioritats de les accions són: assegurar una atenció sociosanitària de l’envelliment, garantir una atenció integral a domicili i posar especial atenció en els col·lectius socials més fràgils i vulnerables.

La presentació del document “Estratègia per al disseny d’un model d’atenció integrada social i sanitària a la ciutat de Barcelona” va tenir lloc l’1 d’abril del 2019.

D’altra banda, el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) va presentar l’informe ‘Integració de l’atenció social i sanitària’ el 10 d’abril, en una jornada on es van compartir els principals resultats i recomanacions del document.

Concretament, l’informe, treballat en el Grup de Treball d’atenció sociosanitària de La Taula d’Entitats del Tercer Sector, del qual la FCVS també n’és membre, descriu el procés d’integració com un conjunt de mètodes de finançament, governança, organització, prestació de serveis i atenció clínica orientats a crear connectivitat, alineació i col·laboració a dins i entre els sectors social i sanitari.