La FCVS i l’Ajuntament de Lleida renoven el conveni de col·laboració per fomentar la participació del voluntariat

L’acord promou, difon i encoratja l’acció voluntària i el compromís amb la societat. També pretén fomentar el treball en xarxa amb les entitats i promoure la formació de persones que volen apropar-se al món del voluntariat.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de la regidora de Participació, Marta Gispert, del coordinador de la Federació Catalana del Voluntariat a Lleida, FCVS, Ramon Farré, del president de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida, FAVLL, ha signat aquest dimecres diferents convenis de col·laboració entre La Paeria i aquests dos ens de participació ciutadana.

Es tracta de diferents acords per reforçar el teixit associatiu, i  fomentar la participació del voluntariat en totes aquelles accions encaminades a la millora de la situació de vulnerabilitat de les persones. També incorporen accions per a promoure el treball en xarxa, el foment de l’acció voluntària i la posada a l’abast d’eines i serveis per donar el suport necessari per a millorar l’acció voluntària en totes les seves dimensions.

Amb la FCVS se signa aquesta col·laboració per fomentar, difondre i encoratjar l’acció voluntària i el compromís amb la societat. També per a treballar amb i per les entitats federades, de forma transversal, fomentant el treball en xarxa. I per garantir, entre altres aspectes, la formació inicial i específica a totes les persones interessades en conèixer l’acció voluntària.

Amb la FAVLL s’ha signat, d’una banda la col·laboració per al suport i dinamització de les entitats veïnals de la ciutat de Lleida i el suport per a l’impuls i enfortiment organitzatiu, estructural i foment del voluntariat  de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida  i, entre altres aspectes, treballar amb la resta d’agents que treballen als barris de la ciutat , potenciar el treball en xarxa, el treball comunitari  i el voluntariat als barris de la ciutat, en pro de la convivència i la cohesió social. D’altra banda la col·laboració per al suport a la Xarxa Solidaria de Lleida, per tal de fomentar la implicació de la ciutadania en accions voluntàries desenvolupades per les diferents entitats i institucions de la ciutat.

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha destacat la importància de consolidar el teixit associatiu de la ciutat, perquè “des del moment que enfortim aquesta massa ciutadana, estem reforçant les seves capacitats, estem potenciant el treball en xarxa, fomentem la consciència i l’interès pels temes relacionats amb la participació ciutadana i consolidem el treball comunitari als barris de la ciutat”.

Tal com ha explicat la regidora Marta Gispert, que ha agraït “a les dues entitats la seva tasca constant a favor del servei a la comunitat”, tant la FAVLL com la FCVS es continuarà coordinant amb el departament de Participació de la regidoria de Consum, Començ, Mercats i Participació, per tal de dur a terme les actuacions previstes, com ara el Dia Internacional del Voluntariat, la Borsa de voluntariat i les corresponents iniciatives d’informació, assessorament, acompanyament i formació.