La FCVS se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Ha organitzat una formació sobre la reducció de la petjada ambiental i impulsa l’economia circular promovent la participació en els seus programes Guanyem-hi! i El Mercat Social.

Del 20 al 28 de novembre se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) s’hi suma per continuar treballant amb les entitats per un planeta amb zero residus. Per això, ha organitzat una formació sobre com reduir la petjada ambiental, i també anima a entrar i descobrir els programa Guanyem-hi! i El Mercat Social per a la promoció de l’economia circular i sostenible. 

La formació Com reduir la petjada ambiental a les entitats’ és una sessió en línia organitzada per Aigües de Barcelona que tindrà lloc el dia 9 de desembre. S’adreça a persones tècniques i voluntàries amb l’objectiu que puguin millorar el seu acompliment ambiental en l’àmbit domèstic i el de l’entitat social. En aquesta sessió es donaran a conèixer bones pràctiques per fer un ús més sostenible de recursos com l’aigua o l’energia, i s’ensenyaran eines per promoure la reducció de residus i fer-ne una millor gestió dels que s’han generat. 

Existeixen moltes formes de consumir. El Mercat Social, la plataforma de difusió i venda de productes d’entitats social de la FCVS, ofereix la possibilitat de fer una compra sostenible i amb impacte social. Només cal entrar a la seva web on s’hi troben productes elaborats per entitats socials amb material reciclat o reutilitzat. 

I la tercera pota de l’aposta decidida de la FCVS per reduir la petjada ambiental i impulsar l’economia circular es resumeix amb un crit a l’acció: “Posa dins d’una caixa allò que ja no t’encaixa. Algú li donarà ús”. El Guanyem-hi! és un servei creat per la FCVS que gestiona donacions d’excedents i estocs d’empreses i particulars –sobretot mobiliari i material informàtic- perquè les entitats socials les puguin reaprofitar. 

Es tracta, en definitiva, d’allargar la vida útil de productes en bon estat i donar-los una segona vida, així s’evita la seva destrucció i es redueixen les emissions de CO2. Les empresa o particulars amb interès a donar un producte i les entitats que creguin en l’economia circular poden utilitzar el servei seguint unes senzilles instruccions que es poden consultar al web.