La FCVS crea un nou espai per a les entitats juvenils dins la borsa de voluntariat

A través de ‘Voluntariat en un clic’, les associacions juvenils ara també podran publicar ofertes de voluntariat dins l’apartat Vol.Jove.

La borsa de Voluntariat Jove (a partir d’ara Vol.Jove) de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) es renova i crea una nova opció que permet a associacions juvenils i grups de joves publicar les seves propostes de participació dins d’accions de voluntariat. L’apartat Vol.Jove, és un espai dins la borsa ‘Voluntariat en un clic’, la plataforma d’ofertes de voluntariat de la FCVS.

Aquest és l’element innovador i destacable de Vol.Jove: crear un espai de connexió i d’intercanvi entre grups de  joves i entitats, més àgil i eficaç, que permeti visualitzar i escoltar quins són els interessos o les propostes de participació social d’aquests grups.

Així doncs, les entitats de joventut, CRAEs, escoles, esplais, instituts i organitzacions d’educació no formal, ara podran trobar-se amb entitats que tinguin projectes i activitats de voluntariat de dues maneres. D’una banda, podran publicar ofertes de voluntariat i d’altra banda, podran inscriure’s a ofertes ja existents de les entitats.

Paral·lelament, la FCVS acompanyarà a aquests grups o associacions juvenils per tal que l’activitat voluntària acabi sent profitosa per ambdues parts. En aquest sentit, Voluntaris.cat oferirà l’opció de participar en una primera sessió informativa sobre voluntariat i també formació genèrica a l’entorn del voluntariat.

Alhora, la FCVS seguirà treballant amb les entitats socials federades per comunicar els beneficis d’incorporar gent jove als equips de voluntariat. Des de la FCVS som conscients que la implicació del jovent a la vida associativa de la ciutat és molt valuosa, i d’aquí que, enguany s’innovin les prestacions del web, per donar resposta a les demandes de grups de joves interessats a fer-se seu el món del voluntariat.