La FCVS celebra la segona sessió dels Espais de Trobada de l’Àrea de Salut i Comunitat 2022

AFANOC presentarà el procés de creació de la seva guia ‘Tenir un o una alumna amb càncer a l’aula’

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) organitza la segona sessió dels Espais de Trobada de l’Àrea de Salut i Comunitat 2022 el pròxim divendres 6 de maig a les 12h. En aquesta trobada en línia AFANOC presentarà el procés de creació de la seva guia ‘Tenir un o una alumna amb càncer a l’aula‘.

El document, reconegut  i avalat pel Departament d’Educació, pretén ser un suport pràctic per als equips docents que tenen un o una alumna amb càncer a l’aula, per tal d’afrontar amb tranquil·litat i realisme aquest nou repte, donant-hi una resposta tan adequada com sigui possible.

Aquesta sessió és una molt bona oportunitat per conèixer una bona pràctica en el foment de la salut psicosocial i de la cura de la salut mental des d’una perspectiva comunitària, i en concret involucrant a la comunitat educativa.

Programa

  1. Breu presentació de les variacions en l’organització dels Espais de Trobada 2022, a càrrec de l’àrea Salut i Comunitat FCVS
  2. Ponència “El procés de creació de la guia Tenir un o una alumna amb càncer a l’aula”, a càrrec de les responsables de voluntariat d’AFANOC i autores de la guia.
  3. Debat: com articulem el treball en xarxa entre entitats, centres de salut i agents socials i sanitaris al territori

Inscripcions

Per apuntar-vos, cal fer-ho a través del formulari en línia fins al dimecres 4 de maig.

Es prega que aquelles persones que s’hagin apuntat i després no poden participar, avisin escrivint un correu a salut@voluntaris.cat, ja que les dinàmiques de les sessions estan organitzades tenint en compte el nombre de participants.

Què son els Espais de Trobada

Els Espais de Trobada, organitzats per l’Àrea de Salut i Comunitat de la FCVS, són trobades temàtiques mensuals entre entitats i centres de salut, de formació i intercanvi horitzontal i sobre temes que proposen les entitats. Aquest any els Espais de Trobada es dediquen a la salut mental en l’acció voluntària.