‘La fam no fa vacances’ torna un any més per promoure la recollida d’aliments a l’estiu

La Fundació Banc dels Aliments encoratja a entitats esportives, lúdiques i culturals a organitzar activitats solidàries durant el maig i el juny.

Arriba la 6a edició de la campanya ‘La fam no fa vacances per promoure la solidaritat durant l’estiu. Després de diversos anys d’èxit, la Fundació Banc dels Aliments reedita la iniciativa per lluitar contra la fam convidant a organitzacions esportives, lúdiques o culturals a organitzar activitats de recollida d’aliments per destinar-los a entitats socials que treballin amb persones en situació de pobresa. Segons dades de l’organització, més del 20% de la població viu sota el llindar de pobresa.

La campanya té l’objectiu d’aconseguir que les persones en risc de precarietat alimentària rebin ajuda durant l’estiu. Oli, llet, llegums cuits i conserves són els aliments bàsics que majoritàriament es necessiten per distribuir-los a les entitats que se’n beneficiïn. Cada activitat solidària anirà vinculada a una entitat receptora, que seran les encarregades de rebre, classificar i entregar els aliments amb les persones a les quals atenen.

Sortides a la muntanya, festes d’aniversari, concerts solidaris, etc. Diverses activitats seran programades segons l’àmbit d’actuació de l’entitat, en una campanya on la creativitat no té límits. Des de la Fundació Bancs dels Aliments han suggerit diferents maneres de col·laborar, com per exemple, animant a les empreses a fer recollida d’aliments entre l’equip humà, a les associacions culturals a oferir descomptes a diferents esdeveniments o als centres educatius tot organitzant festes de fi de curs solidàries.

En aquest sentit, l’entitat organitzadora s’ha compromès a informar sobre l’organització d’activitats i sobre les entitats més properes. Les entitats que organitzin activitats hauran d’informar el Banc dels Aliments de la quantitat de quilos recaptats. ‘La fam no fa vacances’ és així doncs una campanya que no només recapta aliments, sinó que a més fa sensibilització a la ciutadania sobre la realitat de la pobresa al nostre entorn.

Enguany, el Banc dels Aliments atén a més de 215.000 persones a través de 654 entitats a les quals se’ls vol ajudar amb la donació d’aliments. L’estiu és una època on disminueix la recollida dels aliments bàsics, per això la campanya estarà activa entre els mesos de maig i junt. Per a les persones que ho desitgin, també és possible fer donacions online d’aliments a través del següent enllaç.

Font: Xarxanet.org