La Creu Roja al Vallès Oriental mobilitza 500 persones per acompanyar a gent gran en situació de soledat

El projecte funciona a través d’una xarxa de voluntariat d’arreu de la comarca i consisteix a donar suport a una persona major de 65 anys.

Envellir i caure en una situació de soledat. Contra aquesta premissa vol lluitar Creu Roja Granollers a través d’un programa de suport a gent major de 65 anys, projecte que l’any passat va aconseguir mobilitzar fins a 529 persones participants. En aquest sentit, l’objectiu del programa, actiu des de l’any 2016, és arribar a persones en situació de soledat i malaltia avançada i, alhora, crear una xarxa de voluntariat sensible a atendre aquestes situacions arreu del territori. A més, les delegacions al Mollet del Vallès i a Caldes de Montbui també hi col·laboren, compromesos amb la soledat no desitjada.

Creu Roja Granollers dóna suport a persones majors de 65 anys que viuen la seva etapa final de la vida. El projecte funciona gràcies a tasca voluntària exercida des de diferents entitats: Grup TempsAssociació Cívica BetesdaVoluntariat Social per Sant FostParròquia de Santa Maria de LleronaParròquia de Sant Francesc d’AssísEl Xiprer i Càritas l’Ametlla. Així doncs, Creu Roja també fa acompanyament a les altres entitats de voluntariat mitjançant formacions gratuïtes i promovent reunions cada dos mesos per crear una xarxa estable a la comarca.

Les entitats que participen en aquest projecte a través del voluntariat fan un acompanyament d’un dia a la setmana per donar suport a una persona que ha estat detectada amb necessitat de rebre suport des dels Serveis Socials, els CAP, les residències o els hospitals. També va dirigit a persones amb malalties cròniques avançades, persones en situació d’aïllament emocional, físic o social i persones cuidadores que conviuen amb la persona malalta i que estan experimentant esgotament i sobrecàrrega.

Amb tot, la Creu Roja atén anualment gairebé 245.000 persones que superen els 65 anys a tot l’Estat espanyol i que viuen en una situació de soledat no desitjada. En cinc mesos des de l’inici del 2018 ja han participat en el projecte conjuntament amb 30 persones voluntàries de les entitats que col·laboren amb el programa.

Font: Xarxanet.org