La Coordinadora de Mentoria Social llança el Segell MC

La proposta permet valorar la qualitat de la mentoria dels projectes des d’un punt de vista metodològic

El 27 de novembre passat la Coordinadora de Mentoria Social va presentar públicament el Segell MC, una proposta per fomentar la qualitat metodològica en els projectes de mentoria social. L’acte, en què van assistir més de 50 persones representants de les universitats, tercer sector, administracions i finançadors, va servir per presentar els requisits per a l’obtenció del Segell, debatre sobre la importància de la qualitat en l’acció social, i anunciar que es tindrà en compte per a futures convocatòries de l’Obra Social de la Caixa -com ja ho és en algunes línies de la convocatòria de subvencions per a projectes i activitats a entitats de l’àmbit de polítiques socials de la Generalitat de Catalunya-.

El Segell MC és un sistema de qualitat dissenyat específicament per a tot tipus de programes de mentoria que treballin amb col·lectius vulnerables, permetent valorar la qualitat de la mentoria des d’un punt de vista metodològic. A la presentació es va tenir l’ocasió de debatre sobre la importància de la qualitat en l’àmbit de l’acció social i el voluntariat, un tema que pren gran rellevància en un context de creixement dels projectes de mentoria a nivell europeu. És precisament per això que des de la Coordinadora de Mentoria Social porten dos anys desenvolupant aquest Segell, que permetrà avaluar la qualitat dels projectes de mentoria social basant-se en estàndards que actualment ja utilitzen altres països.

El Segell MC proporciona una revisió de l’estat dels projectes de mentoria social i els ajuda a avaluar els seus processos. Alhora, incentiva una millora de la qualitat de la mentoria i augmenta la credibilitat dels projectes davant els finançadors, ja que permet validar que la seva pràctica és segura, eficaç i professional, millorant també la percepció pública de el projecte.

Font: Coordinadora de Mentoria Social