La campanya ‘Una Poma per la Vida’ compleix 10 anys

La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) demana el suport de persones voluntàries per tal de cobrir els més de 400 establiments Condis a Catalunya i aconseguir recaptar fons amb la venda de pomes solidàries.

La iniciativa Una Poma per la Vida, promoguda per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) amb l’objectiu de sensibilitzar a la població respecte a l’esclerosi múltiple i recapta fons amb la venda de pomes solidàries, celebra 10 anys.

La nova edició tindrà lloc els dies 10 i 11 de novembre als supermercats Condis on hi haurà persones voluntàries que oferiran la poma al preu d’1,5 euros i sensibilitzaran els clients del supermercat respecte a aquesta malaltia crònica i sense cura, que es diagnostica principalment a persones joves de 20 a 40 anys.

A banda, aquelles persones que no es puguin desplaçar als supermercats però vulguin participar en la iniciativa podran adquirir o regalar la seva poma solidària online.

Destinar fons a l’ocupabilitat

Aquest any, els fons recaptats es destinaran a promocionar l’ocupabilitat de les persones amb esclerosi múltiple, donat que està demostrat que 3 anys després del diagnòstic gairebé el 50% de les persones deixa de treballar, xifra que s’eleva fins al 70%, deu anys després del diagnòstic.

Crida de voluntariat

Amb motiu de la campanya, la Fundació està realitzant una crida de voluntariat per garantir la presència als més de 400 establiments de Condis a Catalunya.

Totes aquelles persones que puguin passar unes hores al matí o a la tarda per tal d’animar a la ciutadania a comprar pomes solidàries hauran d’omplir el següent formulari o posar-se en contacte amb la mateixa entitat a través del correu electrònic fem@fem.es

10 anys

Des que fa deu anys es va començar la campanya Una Poma per la Vida fins ara s’han venut 320.000 pomes i hi ha hagut més de 5.000 persones voluntàries. Gràcies a les pomes venudes i a l’esforç i l’ajut de les persones voluntàries s’ha aconseguit fer recerca en esclerosi múltiple, que 400 persones que pateixen la malaltia hagin trobat feina i s’han realitzat 10.000 sessions de fisioteràpia.

Font: xarxanet.org