A través d’aquesta iniciativa, la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar vol conscienciar sobre les causes del sensellarisme, alhora que ofereix recomanacions als mitjans de comunicació per tractar aquest fenomen.
Els factors que porten una persona a viure al carrer són diversos i res pot garantir que qualsevol de nosaltres no patim un dia aquesta situació. Per sensibilitzar sobre aquesta realitat i reflexionar sobre les causes del sistema que hi ha darrere del sensellarisme, la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar ha posat en marxa la campanya ‘Podries ser tu’.
La iniciativa, presentada amb motiu del Dia Internacional de les Persones sense Llar que se celebrarà el 27 de novembre, vol evitar l’estigmatització d’aquesta problemàtica social que, segons el darrer estudi sobre la situació del sensellarisme a Barcelona, afecta 2.799 persones.
En el marc d’aquesta campanya, la XASPLL ha elaborat dos documents amb pautes per tractar aquest fenomen i posar fre als estereotips.
“Els mitjans de comunicació i els representants polítics contribueixen a perfilar la imatge que la ciutadania té d’aquestes persones i, de vegades, aquest tractament respon a prejudicis i idees preconcebudes que s’allunyen de la realitat” afirmen des de la Xarxa.
A través del llibret ‘Recomanacions sobre el tractament informatiu de les persones sense llar’ s’ofereixen 10 propostes concretes per contribuir a generar una visió més real i justa sobre aquest col·lectiu. Tractar el sensellarisme com un fenomen amb causes diverses, evitar culpabilitzar aquestes persones, ja que qualsevol podem patir aquesta situació, donar veu a les persones sense llar i també a persones expertes són algunes de les recomanacions que es desenvolupen en el document.
Amb el mateix objectiu, s’ha publicat una Guia d’estil sobre sensellarisme amb informacions i reflexions per trencar amb els mites associats amb aquesta problemàtica social.
Vols implicar-te a la campanya?
Des de la XASPLL conviden també a participar en aquesta iniciativa i difondre -la a través de les xarxes socials. Pots fer-ho canviant el teu perfil de Facebook o twitter per l’avatar de la campanya, o publicant tuits i posts relacionats amb el tema i utilitzant el hashtag #Sensellarisme o #PodriesSerTu.
Font: xarxanet.org