La 5a Setmana dels Horaris tindrà lloc de l’11 al 15 de juny

Hi participaran més de 50 organitzacions i institucions d’arreu de Catalunya, amb l’objectiu de donar a conèixer els avantatges socials, econòmics i ambientals que suposa l’adaptació a uns temps més humans i cívics.

La 5a Setmana dels Horaris està impulsada per la Iniciativa per la Reforma Horària com a espai per plantejar alternatives a la ciutadania, al teixit productiu i a les institucions públiques, que permetin avançar cap a un canvi cultural i d’estructures que possibiliti la reforma horària.

Aquest espai vol fomentar el diàleg, la conversa i la reflexió per generar un consens ampli social i polític al voltant d’questa necessitat, presentant idees i estratègies concretes de transformació.

La signatura del Pacte per a la Reforma Horària el juliol de 2017 i l’Objectiu 2015 han de portar en els propers anys a equiparar una sèrie d’indicadors amb la mitjana europea. Es vol recuperar les dues hores de desfasamentactual avançant els horaris laborals, els escolars i els dels àpats.

Amb motiu de la 5a Setmana dels Horaris s’han organitzat nombrosos debats, conferències, jornades de treball, cursos i altres actes per sensibilitzar la població i parlar de la racionalització dels horaris. Pots consultar el programa d’actes.

La Iniciativa per la Reforma Horària anima les entitats i altres organitzacions a organizar accions per difondre els beneficis de la seva implementació, com poden ser tallers, xerrades, taules rodones, accions de comunicació, etc. Pots tenir més informació i suport escrivint a l’adreça de correu electrònic http://info@reformahoraria.cat.

Font: Xarxanet.org