Josep Roca apadrina el Cava amb Cor de Càritas

Amb la venda del cava solidari, 2€ de cada ampolla es destinaran a projectes per infants i joves que Càritas té al conjunt de Catalunya

La seu de Càritas Diocesana de Girona ha acollit aquest matí la presentació del Cava amb Cor, una iniciativa solidària en benefici de Càritas Catalunya, impulsada per la Confraria del Cava i apadrinada per Josep Roca, sommelier d’El Celler de Can Roca.

Es tracta d’una tirada de 8500 ampolles d’un cava brut reserva embotellat per l’ocasió, fruit de la col·laboració de 21 cavistes catalans, que es posaran a la venda a un preu que rondarà els 7,8€, i que ha comptat amb la implicació de diverses cadenes de supermercats, comerços i distribuïdores, compromesos amb la tasca de Càritas.

Els seus impulsors destinaran dos euros de cada ampolla a projectes socioeducatius de Càritas que atenen a infants i joves en situació de vulnerabilitat del conjunt de Catalunya.

L’acte ha comptat amb les intervencions de Dolors Puigdevall, directora de Càritas Diocesana de Girona, Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, Eduard Sanfeliu, president de la Confraria del Cava, i de Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca i padrí del Cava amb Cor.

Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, ha volgut recordar que la tasca de Càritas no s’ha aturat durant la pandèmia, sinó que malgrat les dificultats, s’ha treballat a tota màquina. “Ara toca pensar en els efectes de la pandèmia en aquells que més han patit, com són els infants i joves en risc d’exclusió social”. En aquest sentit, ha destacat que a Catalunya les famílies amb fills són un dels col·lectius més afectats per l’impacte social i econòmic de la pandèmia, i que durant el 2020, les famílies amb fills a càrrec van representar el 53% de totes les llars ateses per les Càritas catalanes, un augment del 5% respecte al 2019.

Roig també ha recordat que la pandèmia ha tingut un impacte directe en aspectes tan important com el rendiment escolar, i ha apuntat que durant el 2020, gairebé un 30% de les famílies ateses per Càritas amb fills a càrrec deien que el rendiment escolar dels seus menors havia disminuït. “Són precisament aquestes les situacions que hem d’abordar, i amb el suport d’iniciatives com el Cava amb Cor podrem continuar treballant per mitigar unes desigualtats cada vegada més profundes”, ha conclòs el president de Càritas Catalunya.

El Cava amb Cor es posarà a la venda a partir del sis de setembre a través de tots els establiments col·laboradors però també es poden fer donatius a la web.