Ja saps qui farà les formacions de l’Escola d’Estiu del Voluntariat 2018?

L’EEV canvia el seu format i en un sol dia es programaran totes les formacions. La sessió inaugural anirà a càrrec de la youtubera solidària Noemí Fuster.

La 19a edició de l’Escola d’Estiu del Voluntariat (EEV) ja ha donat a conèixer algunes de les persones formadores de les diferents sessions que tindrà la jornada. Enguany, l’EVV ha canviat el seu format i, a diferència d’anys anteriors, es programaran totes les formacions en un sol dia, en concret el 19 de setembre de 2018.

Les càpsules formatives tindran una sessió inaugural a càrrec de Noemí Fuster, una youtubera solidària que fa dos anys va decidir fundar BonDiaMon, un canal sense ànim de lucre que ajuda a les petites ONGs a fer-se visibles i les posa en contacte amb persones que tinguin ganes de fer voluntariat.

Precisament, el projecte de formació la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGAAC) ofereix a l’EEV una oportunitat perquè persones voluntàries i responsables de les entitats puguin millorar el seu currículum i els seus coneixements del sector associatiu. En total, seran tres els itineraris possibles: ‘Potenciem la comunicació’, ‘Apoderem els nostres infants i joves’ i ‘Gestionem equips, gestionem persones’. Pels diferents itineraris hi haurà els següents docents:

Potenciem la comunicació

  • Taller 1.1: Arribem als joves! Com utilitzem les xarxes socials?

Dolors Reig (@dreig): actualment treballa com a freelance en tasques de conferenciant, consultora i professora. Psicòloga de formació, participa freqüentment en publicacions i esdeveniments sobre dinamització de comunitats, xarxes socials, tendències a Internet, social media, etc. És l’autora principal de ‘El Caparazón i ha publicat llibres com ‘Socionomia’ o ‘Societat augmentada’.

  • Taller 1.2: Comunicació accessible, comunicació per a tothom

Laia Mateu: formada com a professora de Francès Llengua Estrangera (FLE) a l’Université Blaise Pascal, és traductora per la UOC i correctora i assessora lingüística per la UAB. Compta amb experiència professional en l’àmbit de la traducció i la correcció de més de cinc anys i en fa onze que exerceix com a professora de francès. Actualment imparteix cursos sobre tècniques de redacció a Lectura Fàcil.

Apoderem els nostres infants i joves

  • Taller 2.1: Mentoria Social, ser important per algú important

Núria Martínez: psicòloga especialitzada en intervenció psicosocial. Actualment, tècnica de Punt de Referència, concretament del projecte Referents. És un projecte que dóna suport a l’emancipació del jovent extutelat i en risc d’exclusió a través de la mentoria.

Laura Cardús: doctora en antropologia i graduada en magisteri, és tècnica de projectes de mentoria i de voluntariat a AFEV, a càrrec del projecte ‘enTàndem’ de voluntariat universitari. Des de fa tres anys és docent per a educadors/es socials a la UOC i formadora als tallers de captació sobre gestió de projectes de mentoria de la Coordinadora de Mentoria Social.

  • Taller 2.2: Tu també pots fer aprenentatge servei!

Brenda Bär: durant els darrers anys ha treballat a diversos centres educatius com a mestra i ha format part del Programa d’Acompanyament per l’Èxit Educatiu de la Fundació Catalunya La Pedrera. També ha participat en el projecte d’arrelament d’Aprenentatge Servei en les pràctiques d’educació per la justícia global a diferents districtes de la ciutat.

Gestionem equips, gestionem persones

  • Taller 3.1: Eines del Coaching per a la gestió d’equips

Alberto Ibai: actualment es dedica al ‘coaching’ professional, al desenvolupament d’equips i a la formació en habilitats personals. Expert en mediació comunitària i apassionat de la formació, ha combinat en els darrers anys les dues branques que el defineixen.

  • Taller 3.2: Jugant la gent s’entén

Esther Hierro: consultora especialitzada en comunicació a través del joc i des de 2004 treballa a MARINVA. D’ànima publicista i de formació educadora social, és secretària de l’Associació Internacional pel Dret de nens i nenes a jugar a Espanya.

Font: Xarxanet.org