III Jornada de Voluntariat i Salut a Girona

L’acte tindrà lloc el proper 27 d’octubre sota el títol “Salut, exclusió i pobresa. L’impacte sobre els usuaris de l’acció voluntària i les entitats de voluntariat”.

Per tercer any consecutiu, el proper 27 d’octubre tindrà lloc a la sala d’actes de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta la Jornada d’Associacionisme i Salut, que aquest any s’emmarca dins del 25è Aniversari de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS).

Sota el títol Exclusió, pobresa i salut. L’impacte sobre els usuaris de l’acció voluntària i les entitats de voluntariat, la trobada pretén ser unespai d’intercanvi i reflexió per incidir sobre la importància del voluntariat en l’àmbit de la salut, aprofundir sobre com l’exclusió i la pobresa afecta a la salut de certs col·lectius vulnerables i donar a conèixer l’impacte de com la situació d’exclusió i pobresa ha repercutit sobre les entitats.

Entre d’altres aspectes, la Jornada permetrà també compartir espais de trobada entre voluntaris del sector, fomentar el voluntariat en aquest àmbit i donar a conèixer i compartir amb els professionals de la salut la tasca de les entitats de voluntariat.

En concret, l’acte s’adreça a professionals de l’àmbit de la salut; persones del món associatiu i del voluntariatentitats, empreses i institucions públiques que treballen en la planificació de serveis i programes de voluntariat i a totes les persones interessades en la temàtica.

Programa
15.30 Acollida i acreditacions
16.00  Benvinguda institucional Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat SocialGlòria Padura, directora de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta
16.20Espai obert de reflexió
 ∙      Com afecta la pobresa a la salut dels ciutadans. A càrrec de Secundino López Pousa, neuròleg del Servei de neurologia de l´Hospital Josep Trueta i Hospital de Salt.
 ∙      L’atenció sociosanitària centrada en la persona: l’horitzó del treball conjunt administracions i entitats socials. A càrrec de Montserrat Tura, ex-consellera de Justicia i Interior, adjunta a la Direcció de l´Hospital de Palamós i a la Direcció Assistencial del Consorci Assistencial del Baix Empordà.
 ∙      Com afecta la pobresa als usuaris de les nostres entitats de salut : necessitats i solucions aportades. A càrrec de Mercedes Sánchez, directora d’intervenció social de Creu Roja
 ∙      Com afecta a les nostres entitats de salut l’impacte de la pobresa: necessitats i solucions aportades. A càrrec de Raquel Carrión, Cap d’Acció Social de Càritas Diocesana de Girona
18.00Debat i conclusions
18.30Cloenda i agraïmentsMaria Solés, coordinadora territorial de Girona de la Federació Catalana de Voluntariat Social
 Condueix i modera la Jornada: Francesc Solà, periodista i vicepresident de la Fundació Voluntariat de Suport a la Solitud

 

Ja et pots consultar el programa complert!

Inscripció

Aquelles persones que estiguin interessades en assistir a la Jornada poden fer la inscripció gratuïta fins al proper 23 d’octubre.

Per a més informació podeu trucar al 933141900 o enviar un correu electrònic a girona@voluntaris.cat.

Font: Xarxanet