Hisenda assegura que no ha bloquejat la partida destinada a entitats socials

Per la seva part, des del Departament d’Afers Socials i Famílies s’assegura que no s’ha rebut l’excepcionalitat de les partides

El Ministerio de Hacienda y Función Pública ha informat en un comunicatque la Generalitat de Catalunya no ha sol·licitat els pagaments destinats a subvencions per entitats catalanes i projectes socials del sector català. En el text, l’administració espanyola assegura que la partida es podrà abonar “una vegada es compleixin els requisits per la Intervenció General de la Generalitat establerts en l’Acord de No Disponibilitat”.

La versió de l’ens espanyol entra en contradicció amb la del Departament d’Afers Socials i Famílies transmesa aquest mateix dilluns, en el qual s’afirmava que s’havia sol·licitat l’excepció de la seva aplicació, de moment sense cap èxit. De fet, fonts del mateix Departament s’asseguren que, a hores d’ara, no s’ha rebut l’excepcionalitat de les partides i confirmen que “ho han bloquejat amb total desconeixement i insensibilitat vers la realitat social”.

En aquesta línia, la consellera Dolors Bassa assegura que han demanat dos cops el desbloqueig de 10 M€ per projectes socials. Alhora, Cesc Iglesies, Secretari d’Afers Socials i Famílies, confirma que el desbloqueig de les partides destinades a les entitats catalanes depèn única i exclusivament del propi ministeri espanyol i afegeix que, “és tan senzill com que el Ministerio derogui l’ordre de Montoro o ampliï l’excepció de les polítiques juvenils, d’acció cívica i comunitària”.

El comunicat sorgeix després que la presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector de CatalunyaFrancina Alsina, hagués demanat per carta al mateix ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i al delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, el desbloqueig de la partida de 10 milions destinats a les subvencions per a projectes de més de 500 entitats socials catalanes.

Contingut relacionat: La FCVS, davant el bloqueig de les subvencions de la Generalitat

Font: Xarxanet.org